Miten ihmeessä Masa- mursu ajautui Suomen vesille, sitä kysytään nyt kaikkialla. Vaeltavilla merieläimillä on sisäinen navigointijärjestelmä ja Masa yksinkertaisesti löi väärät lukemat.

Pohjanmeren ympyrässä Masa yritti lyödä navigaattoriin tanskaksi Grønland ja vielä varmuuden vuoksi englanniksi Greenland. Hän käytti kuitenkin pieniä alkukirjaimia, jolloin navigaattori korjasi yhteen kirjoituksessa tapahtuneen virheen: grön land ja green land.

Silloin päämääräksi valikoitui tietenkin vihreä maa ja siis Suomi. Nythän koko maailma seuraa henkeään pidellen ja ihaillen Suomen kunnianhimoista vihreää siirtymää, jossa koko maa vedetään ennätysajassa täysin vihreäksi ja ilman hiilidioksidia eläväksi valtioksi. Maatalous, teollisuus ja autoilu lopetetaan kertaheitolla, koska ”ainahan meille voi tulla jotain muuta tilalle”, kuten Anni Sinnemäki lausui eräässä vaalitentissä.

Masa- mursu saapui siis Suomen rannikolle ja katsoi hiekkarantaa. Kovin on lämpöistä nyt, mutta riemastui sitten nähtyään rannalla itseään pienempiä naarasmursuja. Miten helevetissä ne voi olla valkoisia, mietti Masa kuitenkin ihmeissään. Mitä helevetin väliä, eskimot ensin ajattelu on vahingollista, nauroi tuo mursu.

Tässä alhaalla sitten kuva Fortumista, joka nielaisi itseään16 kertaa suuremman Uniperin. Ja lisäksi tietysti kuva Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisesta, joka on nyt Saksassa ratkaisemassa tuota ongelmaa. Tuppurainen vasemmalla.

Tytti-Tuppurainen-1.jpgk%C3%A4%C3%A4rme.jpg