Vihreät vaativat nyt keskeyttämään kaikki metsien hakkuut lintujen pesimäkauden ajaksi. Moneksi kuukaudeksi ja riippumatta siitä onko alueen puissa pesiä vai ei. Seuraavaksi vaaditaan tietysti veneilyn ja kaikenlaisen vesillä liikkumisen kieltämistä kalojen kutuajaksi.

Minä olin kerran rakentamassa suurta koulua, kun huomasimme pääskysen tehneen pesän runkovalmiin rakennuksen sisälle. Siellä oli jo kolme pikkuista munaa, joita ne ilmeisesti vuorotellen hautoivat.

Me rakensimme suojauksen pesän ympärille ja aina uusien seinien valmistuessa me jätimme niihin sopivia kulkuaukkoja näiden lintusten lennellä. Reitistä tuli lopulta aika monimutkainen kaikkien käytävien ja huoneiden kautta, mutta niin vain linnut oppivat niitä käyttämään.

Päivälläkin ne suhahtelivat meidän rakentajien seassa, eivätkä näyttäneet olevan moksiskaan koneiden melusta.

- Nämä ahavoituneet miehet ovat kalastajia, metsästäjiä, entisiä poromiehiä ja siis niitä  oikeita luontoihmisiä. Ne eivät ole mitään vihreitä kaupunkilaisia ruikkuja, jotka eivät tiedä edes kuka on naaras ja kuka on koiras! Näin ajattelivat varmaan nuo pikkuiset linnut.

Noista munista kuoriutui sitten poikaset ja riittävän suuriksi vartuttuaan ne olivat yhtenä päivänä vain kadonneet pesästä.