Ylijohtaja Juhana Vartiainen jaksaa jankuttaa työperäisen maahanmuuton välttämättömyydestä, vain sen avulla saadaan huoltosuhde kuntoon ja Suomi nousuun. Hänen mielestään, siis. US-puheenvuorossa kirjoittavalla Sirpa Abdallahilla on erinomainen artikkeli aiheesta.

Suomessa on 500. 000 työtöntä ja nuorisotyöttömyys on 14 %, mutta lisää halpaa työvoimaa vaan pitäisi saada EU: n ulkopuolelta. Miksi EU- kansalaiset sitten eivät halua muuttaa tämän mallioppilaana (entisenä) keikoilevan Suomi- neidon helmoihin.

Ainakin 50. 000 virolaista käy Suomessa töissä, mutta he asuvat täällä kimppakämpissä ja se varsinainen koti ja perhe on Virossa. Useimmat heistä haluaisivat varmasti muuttaakin tänne, tuoda perheensä tänne, maksaa veronsa tänne ja näin koko perheen kulutus jäisi suomalaista yhteiskuntaa hyödyttämään.

Mutta kun ei ole niitä edullisia vuokra- asuntoja, eikä niitä näillä näkymin ikinä saada aikaiseksi. Viimeisten 15 vuoden aikana kunnat ovat varmasti myyneet enemmän vuokra- asuntojaan kuin rakentaneet niitä. Pk- seudun kunnat tekevät päätöksen rakentaa lähivuosina yhdessä jotain 1500 asuntoa, vaikka niitä tarvittaisiin kymmeniä kertoja enemmän. Jo pelkästään virolaisten keikkatyöläisten jääminen vakituisesti Suomeen ja siitä tulevat verotulot tuottaisi arvaamattoman paljon.

Unkari, Latvia ja muutamat muutkin EU- maat ovat jo pitkään myyneet oleskelulupia Schengen alueelle. Suomi- neito istuu nyt lähivuodet tiukasti EU: n tarkkiksella, joten meilläkin voitaisiin siirtyä samaan käytäntöön. Unkarin tapaan vaadimme sellaisen 250. 000 euron sijoituksen maahan ja ovet Eurooppaan olisivat seljällään. Tämä saisi kiinalaisen yritysmaailman ja Venäjän oligarkit kiinnostumaan Suomesta.

Stuppi otti erikoisneuvonantajansa Ruotsista ja Juhana Vartiaisen tilalle voitaisiin ottaa myös työperäinen ylijohtaja EU: n ulkopuolelta. Vartiainenhan on vain sdp: n jäsenkirjaperäinen, vai olisiko peräti humanitäärisistä syistä saanut palkkioviran! Joku aasialainen talousnero ei vaatisi 8. 000 euron kuukausipalkkaa ja Kiinan talouslukuja katsoessa sieltä kannattaisi ensimmäisenä hakea.