Heinäkuun alussa meille rakentajille tuli pakollinen uusi Valtti- älykortti. Työmaiden porteilla se lukee tiedot kulkijasta ja kuukausittain lähtevät raportit verottajalle. Näin kertyvistä verotuloista harkitsevainen verottaja sitten  jakaa rahaa lapsille, vanhuksille, terveydenhoitoon , kulttuuriin etc. 

Asiasta on puhuttu jo vuosia ja sen takia on pidetty tuhansia palavereita, juotu ainakin 30. 000 litraa kahvia, syöty 12 tonnia leivoksia ja sen takia on tullut kymmeniä avioeroja, koska rakentajia, yrittäjiä ja verohallintoa edustavat ihmiset ovat menneet kokousten jälkeen hotelliin naimahommiin.

Noita kortteja on hankittu 200. 000 kappaletta ja me rakentajat olemme sujauttaneet ne lompakkoihimme muiden pakollisten korttien sekaan. Muutamaa viikkoa ennen tämän jumalaisen asian täyttymystä Suomen suurin rakennusyhtiö YIT  kuitenkin ilmoitti ettei se ota järjestelmää käyttöön, koska se ei perustu lakiin ja on vielä kalliskin. Silloin sitä ei ota käyttöön mikään muukaan rakennusyritys ja tämä asia oli varmasti jo kauan sitten sovittu työnantajien leirissä.

Noita uusia pakollisia kortteja meille tulee joka vuosi, mutta eihän niillä muoviläpysköillä voi edes persettään pyyhkiä!

Olin muutamia viikkoja tuolla maaseudulla ja hämmästyttävän moni jututtamani ihminen haluaisi räjäyttää ilmaan koko Arkadianmäen porttolan ja vetää hirteen suurimman osan virkamiehistä! Tuo on siis  Suomen kansan mielipide, ei minun ja sanoudunkin siitä heti irti.

Kiinnitämme paljon huomiota siihen, miltä toimintamme näyttää. Meidän pitäisi nyt keskittyä siihen, mihin toimintamme johtaa. Noin puhui presidentti Niinistö Stuppin hallitusta nimittäessään ja vähän niin kuin idiooteille puhui. Asiasta kuitenkin sanoi, koska jo muutamassa päivässä vvm Rinne ja kumppanit valehtelivat elvytyspakettinsa nelinkertaiseksi!