Onko täällä ketään, joka osaa suomea?

Noin minä huusin kovalla äänellä muutama vuosi sitten isossa TE- keskuksessa, kun ylimielinen ulkomaalaistaustainen nainen yritti väkisin poistaa oikeuteni Rakennusliiton työttömyyspäivärahaan.

Vaikka työtodistuksessa luki se TE- keskuksen haluama ydinlause: Lomautettu tuotannollis-, taloudellisista syistä (työt ja rahat loppu, suom. huom.) Asia selvisi 13 sekunnissa, kun se suomea osaava nainen löytyi ja niin vältin yli puolen vuoden rahattomuuden. Onko tuttua ja miksikö työttömät eivät uskalla lähteä töihin?

Onko täällä ketään, joka osaa sitä pakkoruotsia?

Näin voi Riikka Purra mennä kysymään rkp: n eduskuntaryhmästä ja työntää tämän päivän Hesarin kansanedustaja Anders Adelcreutzin kurkkuun. Riikkahan ei tietysti näin tee, koska hän on asiapoliitikko, ministeriainesta ja hallitsee pohjoismaiset käytöstavat. Mutta minä kyllä tekisin!

Nyt Orpon halliitusneuvotteluissa on tuotu maahanmuuttoa käsitteleviin ryhmiin ihan konkreettisia esimerkkejä (puusta veistettyjä?) Ruotsin, Norjan ja Tanskan maahanmuuttopolitiikasta. Ja selkeästi osoitettu perussuomalaisten (PS) haluavan ainoastaan sitä pohjoismaista mallia, mistä  on aina puhuttu ja minkä takia yli 5 miljoonaa suomalaista joutuu käyttämään vuoden elämästään sen turhan pakkoruotsin tankkaamiseen.

Tässä muutama esimerkki:

Ruotsissa vastaanottovuorokauden keskimääräinen hinta on noin 33 euroa, kun Suomessa vuoden 2022 tavoite on 44 euroa (nyt 100€/vrk?)

Ruotsi haluaa kiristää turvapaikka- ja pakolaispolitiikkaa niin paljon kuin EU-säännöt antavat myöten. Pakolaiskiintiö lasketaan 6­400:sta 900:aan.

Ruotsissa pakolaisaseman saaneille myönnetään oleskelulupa ensin kolmeksi vuodeksi ja sen jälkeen kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Suomessa ensin neljä vuotta ja sitten ikuinen elämä Kelassa (Ohisalon majuri ja tytär perheineen).

Ruotsissa työperäisen maahanmuuttajan tulovaatimus on 2345€/kk, kun Suomessa ehdotetaan 1500€/kk+ Kela koko loppuelämäksi. Ruotsin malli vähintään, tai sitten työehtosopimusten mukainen!