Tuo Jutta Urpilainen on harvinaisen komea nainen ja ministerinä jämäköityy ihan silmissä. Vielä kun hän saisi karistettua Paavo Lipposen ja Eero Heinäluoman haamut harteiltaan, niin sosialidemokraateilla on mahtava vaalivaltti hallussaan. Urpilaisen esiintymisessä ei ole enää tippaakaan teennäisyyttä tai turhaa mielistelyä, vaan asia edellä mennään.


Lipponen häviää varmasti presidentinvaalit ja katoaa historian hämäriin, eikä Heinäluomastakaan ole enää kauaa Urpilaisen haastajaksi. Aika monessa asiassa olen eri mieltä Urpilaisen politiikassa, mutta tuollaiselle naiselle on vaikeaa olla näkemättä mahtavaa tulevaisuutta Suomen politiikassa.


Antakaa satojen kukkien kukkia, sanoi puhemies Mao 1950- luvulla Kiinassa ja kehotti kiinalaisia puhumaan suunsa puhtaaksi. Nämä tekivätkin sen niin hyvin, että melko pian ne suut sitten tukittiinkin uudelleen.


Suomessa on ollut vähän samanlainen kehitys näiden Internetin keskustelupalstojen kanssa. Kansan keskuudesta nousi tuhansia päteviä kirjoittajia, jotka osaavat sanoa asiat paremmin ja suorempaan kuin Hesarin ja muiden lehtien poliitikkojen talutusnuorassa kulkevat kiltit naistoimittajat milloinkaan.


Tämä on ruvennut kauhistuttamaan maamme eliittiä, koska nyt eduskuntaankin menee jo aivan tavallisia työläisiä. Viime EU- vaaleissa demareilla oli ehdokkailleen 20.000 euron kynnysmaksu. Avioliitossaan elostellut piispa Kantola sen sijaan pääsi suoraan puolueen johtajistoon, ei ole minulle senkään valinnan idea vielä auennut.


Uuden Suomen blogipalstalla joku akateeminen nainen esitti kansanedustajille pätevyysvaatimukseksi korkeakoulututkintoa. Ilmoitin kannattavani hänen ehdotustaan ja siirtymistä takaisin Säätypäiviin. Tosin vaadin samalla naisten äänioikeuden uudelleenarviointia. En tiedä, ymmärsikö.


Suomalaisista nyt vain suuri enemmistö on kouluttamattomia työläisjuntteja, mutta heistä nousevat edustajat tuntevat kuitenkin parhaiten omat elinolonsa ja vain he osaavat omiensa etuja ajaa. Pahimmat liikaan viinaan ja pistoolin kanssa heilumiseen syyllistyneet häiriköt kannettakoon sitten vain ulos talosta. Muiden maiden parlamenteissa tapellaan verissä päin (Japani, Venäjä, E- Korea, Ukraina etc) ja se on näiden maiden kansalaisista aivan luonnollista ja demokratiaan kuuluvaa.