Mikäli meillä suomalaisilla ei ole täällä Ruotsissa muuta mahdollisuutta kuin mennä töihin Volvon tehtaille, rakennuksille, kaivoksiin tai siivoamaan, niin kyllä täälläkin rupeavat autot palamaan ja palokuntia ja poliiseja kivitetään!

Kukaan ruotsinsuomalainen poliitikko ei olisi milloinkaan voinut antaa noin mieletöntä lausuntoa, mutta somaliaktiivi Abdirahim "Husu" Hussein laukoo sellaisen television pääuutislähetyksessä ja saa osakseen rajatonta ymmärrystä ja hymistystä.

Yleensähän sitä kuitenkin mennään sellaisiin töihin mitä osataan ja mihin on koulutus. Ja paskatöitä on jokaisessa yhteiskunnassa tietty määrä ja jonkun nekin on vain tehtävä. Minäkin riehuin eilen purkurauta kädessä puoli päivää, vaikka on jo harmaata hiuksissa, eikä se ollut oikein ammattia vastaavaa työtäkään. Kaamealla kiireellä keikuttiin 8. kerroksen korkeudella; ei edes vessaan ehtinyt ja tirahtiko vähän housuunkin väljän eturauhasen läpi!

Nuo Tukholman mellakkalähiöt ovat minulle tuttuja kulmia, koska asuin aikoinaan tuossa miellyttävässä kaupungissa ja kävin paljon noissa lähiöissäkin. Kauas on tultu niistä ajoista.

Libyassa on 6 miljoonaa asukasta ja ennen arabikevään vallankumouksia siellä työskenteli 2 miljoonaa vierastyöläistä vailla mitään ihmisoikeuksia ja orjapalkalla. Silti libyalaisnuorten työttömyys oli yli 30% ja he olivat samalla tavalla "syrjäytyneitä" kuin Tukholmassakin. Valtio maksoi asunnot ja taskurahaakin sai. Tämä tuli mieleeni noita Tukholman mellakoita katellessa.