Katselin eilen ylen ulkolinjan ohjelman Libanonin ruutitynnyri. Tuo maa tunnettiin aikoinaan Lähi- idän Pariisina, mutta nykyään se on vain täydellinen sotku sekopäisiä uskonto- ja kansanryhmiä. Vuodesta 1975 eteenpäin he pystyivät jopa  aivan keskenään käymään 15 vuotta sisällissotaa, jossa Syyrian tapaan viholliset ja rintamasuunnat vaihtuivat lähes päivittäin.

Lähi- idän valtioista vain Israel saa jatkuvasti tuomioita apartheidista, vaikka arabimaissa kaikenlainen uskonnon, sukupuolen, seksuaalisen poikkeavuuden, kansallisuuden, rodun, heimon, etc perusteella tapahtuva syrjintä on viety aivan äärimmäisyyksiin.

Palestiinalaisia on asunut Libanonissa jo 70 vuotta, mutta vieläkään he eivät saa omistaa autoa, työskennellä julkisella sektorilla, valita asuinpaikkaansa ja mistään kansalaisuudesta nyt puhumattakaan. Sama peli kaikissa niissä arabimaissa, joita nyt enää valtioiksi voi kutsua.

Jossain Israelin television ohjelmassa oli pitkä pätkä Saudi- Arabian ulkoministerin haastattelua, jossa hän painotti Libanonin rauhan säilymisen tärkeyttä arabimaille. Hänen mielestään kun Libanon osoittaa, että monikulttuurinen ja kaikkien uskontoryhmien harmoninen yhteiselo on mahdollista myös islamilaisissa arabivaltioissa!!

Libanonissa kuitenkin kaikki uskontoryhmät asuvat tiukasti omissa kylissään ja omissa lähiöissään, eikä toisten alueille mennä. Kaikilla on omat taistelijansa ja armeijansa vartioimassa tuota monikulttuurisuuden irvikuvaa.

Lueskelin muuten Saksaan muuttaneen irakilaisen jesiditytön kirjan ja Saddamin Irakissa oli samanlainen tiukka jako eri kansanryhmien välillä. Omissa kylissään asuttiin ja kaikki nukkuivat kalashnikovit sängyn alla.

Iran on nyt Hizbollahin avulla jo lähes vallannut Libanonin. Samoin kuin se on Syyriassa ja Irakissa. Amerikkalaisten fiaskon Irakissa täydensikin enää vain se, että siitä tuli Iranin liittolainen ja pian myös saudien verivihollinen.

Vakiinnutettuaan Syyrian tilanteen Iran ja Hizbollah käyvät voimalla Israelin kimppuun. Tuhansien rakettien ensi- iskut aiheuttavat tuhoa myös Israelissa, mutta sen jälkeen Libanonia ja Irania kohtaa Harmageddon.

Joitakin vuosia sitten Israel ja amerikkalaiset kehittivät stuxnet- tietokoneviruksen, jolla tuhottiin Iranin ydinohjelma. Samalla kehitettiin myös toinen ohjelma, jollla voidaan tuhota Iranin ja ilmeisesti muidenkin maiden sähköverkkoja. Israel voi siis kriisitilanteessa hyvinkin helposti lyödä Libanonin ja Iranin pimeäksi. Mikään ei toimi, kaikki on kiinni, mihinkään ei voi soittaa, eivätkä insinöörit edes tiedä mitä on tapahtunut ja mitä pitäisi tehdä.

Ja miten sellainen "vika" korjataan, jos sähköverkon moniin milijooniin tietokoneisiin on pesinyt ja muninut stuxnet- basilisko! Muistettakoon vain, että jonkun humaliskon poltettua VR:n ohjauskeskuksen Helsingissä kesti vuoden ennenkuin junat kulkivat taas aikataulussa.