Viikonloppuna uutisoitiin turvapaikkaa hakevien muslimimiesten huonosta kohtelusta siivousalalla ja heti olivat ministerit Maria Ohisalo, Sanna Marin ja Tuula Haatainen Catwalkilla. Viikko sitten taas uutisoitiin tuhansien Suomessa asuvien pikkutyttöjen joutumisesta äärimmäisen tuskallisen ja koko elämän pilaavan ympärileikkauksen uhreiksi, mutta eivät olleet silloin Catwalkilla vastuuministerit Maria Ohisalo, Kiuru ja Pekonen. Hyvin hiljaa olivat.

Pääkaupunkiseudun siivoustyöt hoidetaan suurimmaksi osin pimeällä työvoimalla, jolloin työntekijä saa myös sosiaalitukia tai työttömyyskorvausta. Kyllä tiedän, eräällä kaverillani oli aikoinaan siivousfirma ja keskustelimme usein asiasta. Näin ollen nuo Hesarin artikkelissa esiintyneet miehetkin olivat todennäköisesti nauttineet sosiaalitukia. Hesarissa oli vuosi sitten ihaileva juttu irakilaisesta sankarisiivojasta, joka hoiti 16 kodin siivoukset. Miehen nimeä ei mainittu ja kuvakin oli otettu kaljusta päin. Näin se vaan menee tässä uudessa ajassa.

Noita alipalkkaustapauksia on ollut lehdissä satoja vuosien aikana, eikä mitään ole tehty. Eikä tehdä nytkään, kesäloman alkamisen takia sulkasatoiset ministerit vaan pörhistelevät rohkeasti julkisuudessa.

Tänä kesänä ympäri Ruotsia on ollut kymmeniä jopa satojen aikuisten miesten joukkotappeluja, joissa on ollut multikulturelli (rasistinen) motiivi. Somalit, arabit ja afgaanit siellä ovat tapelleet toisiaan vastaan. Eilen ajettiin jo autolla toistensa päälle ja poliisin mukaan aseitakin oli mukana. Ollapa siinä kantaruotsalaiset toisena osapuolena ja kyllä Hesarista löytyisi isoa otsikkoa.

Asuin aikoinaan Ruotsissa, joten vertailen usein tuon taloudellisesti menestyvän maan järjestelmiä Suomen vastaaviin. Verotusta, sairaanhoitajien palkkoja (sama kuin Suomessa), etc. Suomi on käytännössä saari ja se maksaa vientiteollisuudelle, mutta Rinkebyn, Tenstan ja kymmenien muiden kalifaattien kaltaiset tunkiot meiltä onneksi vielä puuttuvat.