Eilen kävin seuraavanlaisen tekstiviestien vaihdon erään monivuotisen venäläisen työkaverini kanssa.

- Kristus nousi kuolleista!!! Hyvää Pääsiäistä!!!
- Ja sinä luulet tietysti, että Stalin nousee myös, mutta Mannerheim ei!!! Turha luulo perkele!!! Jos Leninin muumio vielä kampeaa pystyyn, niin sen haluaisin minäkin olla näkemässä. Hyvää Pääsiäistä sinulle ja perheellesi!!!

Tämän Andrein (nimi muutettu) kanssa olimme monta vuotta työkavereita ja kävimme tulisia keskusteluja Suomen ja Venäjän historiasta, nykytodellisuudesta ja politiikasta. Hän on innokas Putinin ja panslavismin kannattaja, eikä nuoruuden innossaan anna tuumaakaan periksi missään asiassa. Hän kertoi nähneensä jossain filmissä, miten saksalaiset sotilaat kahlitsivat suomalaisia sotilaita ketjuilla kallioon, koska nämä eivät olisi halunneet sotia venäläisiä vastaan. Se kertokoon jotain keskustelujemme tasosta. Välillä olimme jo lähellä käsikähmää, mutta parin tunnin kuluttua naureskelimme taas yhdessä kahvilla.

Suomessa suuri osa mahdollisista etnisten ryhmien välisistä kahakoista tullee tapahtumaan eri maahanmuuttajaryhmien välillä ja siitähän on jo esimakua. Samoissa lähiöissä asuvat ulkomaalaiset huomaavat olevansa täysin eri asemassa kansallisuudesta ja uskonnosta riippuen.

 Suomessa naiset ovat omineet tasa- arvon. Suomalaiset saattavat joutua katumaan myös sitä, että eristävät maan suuren venäläisväestön omiin nurkkiinsa."Jos tämä jatkuu, voi käydä niin, että venäläisyhteisö hankkii rahoituksensa Pietarista tai Moskovasta. Siinä vaiheessa Venäjän politiikka mukaan kuvaan."

Noin kirjoittaa Umayya Abu- Hanna ja tietysti hän luettelee myös normaalit liturgiansa naisten, maahanmuuttajien ja ruotsinkielisten kiintiöistä, tästä positiivisesta syrjinnästä. Tulevaisuudessa raastuvanoikeuden tuomari tutkii pitkään Tikkurilan värikarttaa ja keskustelee antropologin kanssa ennen tuomion julistamista. Olkiluodon ydinvoimalatyömaalle ainakin pitäisi laittaa jonkinlainen kiintiö suomalaisille rakennusmiehille, että saataisiin se joskus valmiiksi.

Noita erilaisia kiintiöitä on käytössä Hollannissa, Ranskassa, USA: ssa ja monissa muissakin maissa ja ne toimivat hyvin. Ne pitäisikin kopioida meille nimenomaan muualta, eikä ruveta rakentamaan jotain suomalaista tasa- arvon irvikuvaa. Esimerkkinä mainittakoon jälleen tämä sosiaali- ja terveysministeriön tasa- arvoyksikkö, jonka kaikki 16 jäsentä ovat naisia. Eikö heitä jo hävetä istua niissä kokouksissaan pohtimassa suomalaisten miesten asemaa!

Miksi et kirjoita kiltisti naisista, kysyttiin kirjailija Jari Tervolta. Miksi kirjoittaisin heistä kiltisti kuin pienistä lapsista, miksi en kohtelisi heitä tasa- arvoisina aikuisina ihmisinä, joista tulee presidenttejä ja ministereitä ihan omilla avuillaan ja joita voi myös aikuisten ihmisten tapaan arvostella, vastasi Tervon Jari. Tuo lainaus on epätarkka, mutta asian ydin tulee kyllä ilmi. Sama vika Atsingissa.