Tänään tein Jämsän ravien ensimmäiseen lähtöön kuuden euron kaksarin, missä neljästä ristiin pelatusta hevosesta ketkä tahansa kaksi olisivat 1. ja 2. sijalle tullessaan tuoneet voiton. Kuhnailin kuitenkin R- kioskissa lappua tehdessäni ja peli ehti juuri sulkeutua. Hevoseni olivat tietenkin tuossa kaksarissa ja voittokerroin 106. Muutaman kymmenen sekunnin myöhästyminen maksoi siis heti satasen.


Toisessa lähdössä näin heti varmimmaksi pelata numeron 13 kautta kaikki muut, mutta en kuitenkaan tehnyt niin vaan pistin taas muutaman ristiin. Ja taas mielenmuutokseni maksoi 70 euroa.


Ei tuo kuitenkaan enää niin ihmeesti harmita, koska viime aikoina se nyt vain on mennyt näin. Joskus onni on ollut minullekin myönteinen: eräs sunnuntai voitin Forssan raveista 3100 euroa ja heti seuraavana maanantaina Lappeenrannasta 2000 euroa. Muutaman kaljatuopin hintaisilla satsauksilla. Näillä esimerkeillä halusin vain kertoa, ettei minulla ole mitään riippuvuutta viinan suhteen!


Viikolla uutisoitiin pullonkerääjien olevan velvollisia maksamaan veroa tuloistaan. Korkea verohallinnon virkamies kuitenkin ilmoitti ettei näitä kerääjiä ryhdytä sen takia jahtaamaan. Muunlainenkaan vastaus ei olisi ihmetyttänyt, koska Kela peri joltakin onnettomalta 0, 01 euron liikamaksua takaisin. Siis yhden centin vuoksi joku virkailija rupesi kirjettä väsäämään, eikö hänellä ollut minkäänlaista itsekunnioitusta tai tervettä järkeä. Nyt tuohon onnettomaan virastoon on vielä palkattu lisää väkeä, koska byrokratian jäykkyys on uhkana kansalaisten oikeusturvalle.


Nämä asiat naurattavat ja vituttavat meitä rakentajia, koska joka päivä Suomen tasavalta häviää 1.500. 000 euroa pelkästään rakennusalan harmaassa taloudessa. Ja tilanne vain pahenee huimaavaa vauhtia.


Loppuun laitamme vielä puolitangossa olevan Suomen lipun Norjan tragedian uhrien muistoa kunnioittamaan. Veljeskansoja ollaan sentään niin!

Suomen+lippua+puolitankoon+-+kansallinen