Hallitus on nyt yli puoli vuotta kehunut kuinka Italiaan maksamistamme miljardeista lentää roiskeita myös Suomen kansalle. Nyt olisi hyvä tilaisuus kokeilla tuota nerokasta teoriaa myös omalla kansalla.

Ministerit ovat taas luvanneet runsasta tukea yrityksille, mikä onkin tarpeellista monissa tapauksissa. Tuon Business Finlandin ison jaon aikana näimme kuitenkin satojen miljoonien menevän konsulttien keksimiin digiloikkiin ja ”aikoo myydä suklaata yrityksille”.

Ravintolat eivät tarvitse tukea, jos ne saavat asiakkaita. Koronan aikana niiden etämyynti on kehittynyt, joten kansalle pitää antaa maksukykyä käyttää sitä. Suuri(n) osa Suomen kansasta ei ole varmaan koskaan tilannut  ruokaa ravintolasta, joten nyt olisi hyvä tilaisuus järjestää heille mukava oppitunti.

Nyt hallitus voisi hoitaa sitä mainostamaansa koronaelvytystä ja laittaa pari sataa euroa jokaisen suomalaisen tilille. Näin on tehty muualla maailmassa ja Kiina jakoi sitä jopa koronan päättymisjuhlan kunniaksi. Raha on kapitalismin polttoaine ja voiteluöljy, joten koronan hyydyttämän Suomen talousmoottori pitää saada nyt pyörimään ainakin kolmella pytyllä.

Tukiaisilla ravintolat maksavat vain tyhjinä seisovat kiinteistönsä ja lomauttavat henkilökuntansa. Jakamalla satasia kansalle voivat pakosta kotonaan nyhjöttävät vanhukset tilata noutoruokaa ensimmäistä kertaa elämässään. Lapset ja lastenlapset tilaavat ja toimittavat, sekä asiakaspulasta kärsivät taksit tekevät toimitussopimuksia ravintoloiden kanssa.

Hallitus antaa myös ukaasin, jolla sallitaan alkoholin ulosmyynti ruuan mukana tulevan sulun ajan. Kolme pulloa punaista olutta tai pullo viiniä ruoka- annosta kohti. Jos sitten joku humalassa kompastunut vanhus löytyy keripukin hapristama kallo halki kylpyhuoneesta, niin kokipahan tuo onneton ainakin yhden aurinkoisen päivän  elämässään.

Kulttuuriväki voi myydä netissä etukäteen lippuja ensi kesän tapahtumiinsa, eikä heidän siten tarvitse hakea tukia. He voivat rauhallisin mielin harjoitella erilaisia naamaliikkeitä ja karjahduksia kesää varten. Ja tietysti myös kotikoulua käyville noutoruoka on enemmän kuin tarpeeseen.

Viime vuonna hallitus maksoi Kelan kanta- asiakkaille 75€/kk lisää koronatukea, joka siis teki 10 kuukaudessa 700- 800€. Suomessa on kuitenkin kymmeniä tuhansia pientä työeläkettä saavia, joiden eläke on samaa luokkaa kuin Kelan takuueläke. US- Puheenvuorossa eräs kirjoittaja todisti dokumentein, kuinka Kelan takuueläkettä saavalle maksetaan jopa satoja euroja enemmän asumistukea kuin samankokoista työeläkettä saavalle. Samoin bussifirmojen kuukausilipun 50% alennuksen saavat vain Kelan asiakkaat, mikä pääkaupunkiseudulla tekee 360- 600€ vuodessa ja siis työeläkeläisen tappioksi.

Monet itäisen Euroopan maat käyttävät jo venäläistä Sputnik- rokotetta ja Ruotsikin harkitsee sen tilaamista. Samoin kiinalaiset rokotteet ovat jo osoittaneet tehonsa. Suomen hallitus voi tietysti hirttäytyä EU: n "mallioppilas"- politiikkaansa ja jäädä odottamaan Brysselin päätöksiä, mutta hallituksella ei ole oikeutta vetää koko Suomen kansaa mukanaan hautaan. Viikko koronaa maksaa jo miljardeja, joten tuon Sputnikin ja kiinalaisten rokotteiden saantia ja toimituksia pitää ruveta tutkimaan.

Mikäli näiden itäisten rokotteiden käyttö on joillekin poliittisesti mahdotonta, niin eihän se mikään pakko ole. Siinäpähän sitten haukkoo henkeään sairaalan pihalla, kun potilaspaikat ovat täynnä ja kaikki hengityskoneet varattuja. Helsinkiläinen vihreä on nopeasti ketarat oikosenaan lumihangessa, koska kasvissyönnin heikentämä ja keskoskaappimaiseen elämään tottunut keho ei kestä mitään ylimääräistä.