Helsingin yliopiston sosiologian professori Lena Näre ja sosiaalityön yliopiston lehtori Matilda Wrede- Jäntti ovat seuranneet Ruotsin jengirikollisuuden kasvua surullisina. Minä heräsin pirteänä ja iloisena tähän päivään, mutta näiden naisten mielipiteet luettuani minun kokemusasiantuntijan sieluni vuosi verta.

Minä ymmärrän heitä kuitenkin hyvin. koska saman yliopiston sukupuolen- ja mediatutkimuksen professori (Tukholma), sekä Ylen vakituinen kommentaattori Anu Koivunen vie heiltä leivän suusta, jos he kertovat tutkimustensa oikeat tulokset. Koska nyt on Woke päällä, joten sen ja median hallitsevat sanovat mitä pitää ajatella.

Nyt on keksitty Ruotsin 1960- ja 1970- lukujen miljoonaohjelman olevan syypää jengien syntymiseen. Rakennettiin valtavasti uusia asuntoja, koska odotettiin miljoonaa uutta tulijaa. Tosin Helsinki tekee edelleen sitä samaa, mutta ei nyt sotketa reaalimaailmaa tähän naisten suttuista ajatusmaailmaa koskevaan kirjoitukseen.

Minä asuin n. 40 vuotta sitten Hallonbergenissä, jonka viereisiä metroasemia ovat Tensta, Rinkeby ja Husby. Nykyisin nuo kaikki ovat Tukholman pahimpia jengilähiöitä, koska Anu Koivunen kertoi Ylellä ne on rakennettu liian kauas työpaikoista.

Rinkeby on pahin niistä ja sieltä metromatka Tukholman keskustaan vie 12 minuuttia, joten silloin myös Herttoniemi Helsingissä on rakennettu liian kauas. Minä asuin tosiaan ihan Rinkebyn vieressä ja kesäisin kuljin poljettavalla polkupyörällä töihin Tukholman keskustaan.

Silloin 40 v sitten nuo lähiöt olivat oikeasti monikulttuurisia, mutta sen jälkeen niistä on kehittynyt vain muslimien kalifaatteja (somalit, arabit, afgaanit). Yhteiskunnan syrjivien rakenteiden takia maahanmuuttajataustaisten voi olla hankala tuntea kuuluvansa yhteiskuntaan, sanoo professori Näre. 

Tukholmassa ruotsalainen lapsiperhe valitsi moottoritiellä väärän rampin ja nousi vahingossa Märstan pahamaineiseen kalifaattiin. Paikalla notkunut muslimijengi huomasi vääräuskoisten tulon ja rupesi heti ampumaan perheen autoa. Ne ihmiset eivät siis todellakaan kuulu ruotsalaiseen ja pohjoismaiseen yhteiskuntaan, joten Suomessa voitaisiin ennalta ehkäisevästi purkaa vaikkapa Vuosaaren sillat ja metrorata. Käsittääkseni ruotsalaisilla ja suomalaisilla on kuitenkin suurempi oikeus kuulua itse rakentamiinsa yhteiskuntiin!

Näre ja Wrede voisivat kiertää päivän ajan Helsingin rakennustyömaita, jolloin he huomaisivat niillä työskentelevän kymmeniä tuhansia virolaisia ja vironvenäläisiä nuoria miehiä, jotka tekevät 10- 12 tuntista työpäivää ja asuvat 8- 10 miestä kaksiossa ja 15- 18 miestä kolmiossa. Mutta he eivät ammuskele ja ryöstele kaduilla.

Sen sijaan arabeja ja somaleja ei noilla työmailla näy ainoatakaan, koska ne nukkuvat puoleenpäivään ja lähtevät sen jälkeen Lauttasaareen ja muualle ryöstelemään ja pahoinpitelemään ihmisiä.

Nyt on jopa Nato puuttumassa Ruotsin sisällissotaa muistuttavaan tilanteeseen. Tanska sai jengirikollisuuden lähes loppumaan rangaistuksia tuplaamalla/koventamalla, kieltämällä oleskelun tietyillä paikoilla tiettyihin aikoihin ja antamalla poliisille valtuudet tarkastaa muitakin kuin vain valkoisia tanskalaisia.

Seuraammeko siis Tanskan mallia, vai luotammeko Ruotsin tapaan Nato- sotilaiden palauttavan järjestyksen maahamme!