Oppositio väittää hallituksen leikkaavan vammaisilta, mutta Hesarin tutkimuksen mukaan: Hallitus taas on oikeassa siinä, että vammaispalveluiden rahoitusta lisätään sekä nykytilaan, että edellisen hallituksen alkuperäiseen suunnitelmaan verrattuna.

Olen huomannut noissa tummahipiäisissä pakolaisissa olevan yllättävän paljon nuoria miehiä, jotka linkkaavat toista jalkaansa tai joilla näyttää olevan joku muu pieni oleskelulupaan (ja takuueläkkeeseen?) oikeuttava vamma.

Olin kymmeniä vuosia sitten käden leikkauksessa Invalidisäätiöllä (vakuutusyhtiö maksoi) ja samassa huoneessa oli suomalainen sotainvalidi. Hänen toisesta kädestään oli vain 10 sentin tynkä jäljellä kranaattikeskityksen osuttua. Silti mies oli koko ikänsä elättänyt itseään kuorma- auton kuljettaja- yrittäjänä.

Joskus vuosi sitten seurasin erään alle kolmikymppisen pyörätuolilla liikkuvan miehen toimia kirjaston yläpihalla. Melko varmasti afgaani (Iran?) ja tietysti sähköllä toimiva Joystick- ohjattava pyörätuoli viimeisen päälle. Seurailin hänen menoaan sen takia, että hänen pyörätuolinsa alla oli iso kumipyörä keskellä ja käytännön miehenä yritin päätellä sen toimintaa.

Yllättäen mies nousi seisomaan, käveli muutaman metrin ja kusi kirjaston kukkalaatikkoon. Ilmeisesti hänellä oli eläkkeeseen ja moniin vammais- ja kotipalveluihin oikeuttava jonkinlainen Hassanzubier- syndrooma, jota sairastava uskaltaa kävellä vain silloin, kun viranomaiset eivät ole näkemässä.

Suomalaiselta vammaiselta tuollainen ei onnistuisi; ensinnäkään sitä kallista kärryä ei heille anneta ja toisekseen pienikin epäily vamman teeskentelystä johtaisi tarkkaan seurantaan ja tutkimuksiin.

Mutta kun muslimit tunnustavat vain Kairon julistuksen, joka takaa ihmisoikeudet vain muslimeille. Heille ne ihmisoikeudet ovat Sdp: n Antti Lindtmanin tapaan jakamattomia ja YK: n ihmisoikeussopimuksella he pyyhkivät pe*seensä. Tai pyyhityttävät tieteski, koska he saavat rajattomasti sitä kotiapua!