Viime viikolla trukki ajoi virolaisen metallimiehen päälle ja tämä jäi jaloistaan pahasti loukkaantuneena sen alle jumiin. Lähellä oli onneksi puolenkymmentä muuta työntekijää, jotka alta aikayksikön kehittivät keinon nostaa raskasta trukkia ja tuskainen mies saatiin pinteestä. Rakennustyön luonteesta johtuen auttajien sukupuolijakauma oli räikeästi miesvaltainen, mutta kokoustilojen puuttumisen vuoksi se olikin ehkä jopa siunauksellista. Paikalle saapui nopeasti lääkäriambulanssi ja työtapaturman kyseessä ollessa myös poliisi. Lääkäri antoi uhrille ilmeisesti morfiinia, koska tämän ruskeat silmät pyörivät villisti ympäri kuin luumut hedelmäpelissä, eivätkä nekään osuneet kertaakaan samalle riville.

 

Poliisit puolestaan selvittivät tapahtumien yleistä kulkua ja puhalluttivat asianosaisia. Pikkumestari näytti sinitakkien haastattelussa niin hermostuneelta, että pienellä patistamisella hän olisi voinut ohimennen tunnustaa vanhat lahjustenottamisensakin.

 

Olen aina tilanteen niin vaatiessa käynyt rakentelemassa tasoitemiehelle telineitä kierreportaisiin. Aikaisemmin iivanat yrittivät hoitaa tätä hommaa, mutta koska heidän tekeleensä olisivat hävinneet kestävyydessä Tarjoustalosta ostetulle lintulaudalle, niin minä jouduin menemään hätiin. Olen kuljetellut isoa stereoradiota töissä mukanani ja sata metriä korkeassa porrastornissa sellaisen soundi pääsee oikeuksiinsa. Huomasimme rapparin kanssa laulavamme kumpikin iskelmien mukana, joten viikkojen kuluessa meistä voi kehittyä melkoisia mestareita tässä lajissa. Kevätauringon sitten lämmittäessä viimeistä porrastornia seisookin jo satapäinen yleisö henkeään pidätellen kuuntelemassa kaksiäänistä lauluamme. Yleisradion lähetysauto on parkkeerattuna jyhkeän tornin viereen, poliisit ohjaavat liikennettä ja pikkumestari saa taas varoituksen lukiolaistyttöjen ahdistelusta.

 

Rakennustyömailla vallitsee hyvin pitkälle sotilaallinen järjestys, eikä siellä jo työn luonteesta johtuen voidakaan ruveta joka asiasta äänestämään. Perjantaina kävin toimistolla tekemässä pomolleni selvityksen omasta työtilanteestani. 

Herra vääpeli, tulin antamaan raportin etulinjasta! Ryssiä on joka puolella, nyt ne vyöryttävät jo saunabaaria! Kaksi kuukulkijaa on tuhottu ja kolmea vangiksi otettua venakkoa suostutellaan yhteistyöhön konehuoneessa. Olen sinne juuri menossa minäkin.