Suomessa kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut Saddam Husseinin armeijan majuri on nyt ammuttu Bagdadissa ja koko Suomi on aivan kauhuissaan. Osa on kauhuissaan tuosta ampumisesta, mutta vielä suurempi osa on kauhuissaan siitä, että sisäministeri Maria Ohisalo aikoo ilmeisesti nyt antaa automaattisesti oleskeluluvan kaikille Irakista tuleville sotilaille ja poliiseille. Migrissäkin ollaan syvästi järkyttyneitä ja kauhistuneita.

 Irakissa on tälläkin hetkellä varmasti ainakin kolme miljoonaa miestä, jotka ovat jossain vaiheessa palvelleet Saddam Husseinin armeijassa ja myöhemmin monissa muissa aseellisissa ryhmissä. Miksi tämä Suomesta turvapaikkaa hakenut kaivettiin heti esiin ja ammuttiin, kun muilla sotilaina kotimaataan palvelleilla ei ole mitään pelättävää! 

Miten Suomi voi antaa heille kaikille turvapaikan, tai miten Suomi voi taata heille ikuisen kuolemattomuuden mahdollisen kielteisen päätöksen jälkeen, tätä pohditaan nyt Ohisalon ja Migrin yhteisissä palavereissa.

 Irakilainen Rami Kassim tuli Suomeen vuonna 2015 ja nyt hän on saanut sen ikuisen oleskeluluvan tähän maailman turvallisimpaan maahan. Hänen taustojaan en tiedä, mutta Migrin kertoman mukaan 2015 saapuneista irakilaisista 30- 40% oli sotilaita ja poliiseja. Turvapaikkaan kuuluu tuhansilla euroilla kalustettu asunto ja kaikki mahdolliset elämässä tarvittavat älypuhelimet ja muut roippeet. Hänen oleskelulupansa perusteena on varmasti ollut se valtava pelko ja kauhistus, mitä kaikki Suomeen saapuvat irakilaiset miehet ovat kokeneet entisessä kotimaassaan.

Saatuaan näin Suomesta sen ilmaisen kodin ja kelan elatuksen loppuelämäkseen tekee Rami Kassim niin kuin monet muutkin turvapaikan saaneet irakilaiset; hän lähtee turistimatkalle Irakiin! Näin hän osoittaa konkreettisesti, että Migri teki virheen myös hänen kohdallaan ja turvapaikkaan ei ollut aihetta. Rami Kassim ja tuhannet hänen kaltaisensa ovat kuitenkin tyytyväisiä, koska onhan se nyt halvempi oleskella Irakissa tai Somaliassa, kuin sikamaisen kalliissa Suomessa. Netissä vaan täyttelee kelan hakemuksia kebab toisessa ja kalashnikov toisessa kädessä.

Hallitus, Migri ja sisäministeri Maria Ohisalo hakevat nyt mallia Ruotsin avokätisestä turvapaikkapolitiikasta, vaikka heidän olisi syytä miettiä sitä Ruotsin mallia tämän Hanna Gråstenin kirjoituksen pohjalta. Suomen maine turvallisena maana katoaa nopeasti, jos tänne ruvetaan rahtaamaan kaiken maailman sotarikolliset ja terroristit. Heillä on tietysti turvallista täällä, mutta jos hallitus nyt suvaitsisi katsoa tätä asiaa myös suomalaisten näkökulmasta.