Macron ja Xi sopivat kahdenkeskisessä tapaamisessaan, että ydinaseiden käyttö Ukrainan sodassa on estettävä keinolla millä hyvänsä. Samansuuntaiset lausunnot antoivat jo aikaisemmin Kiinan presidentti Xi ja USA: n presidentti Biden.

Kiina ei ole myynyt Venäjälle mitään aseita Ukrainan sotaa varten, eikä siellä ole todettu mitään kiinalaista alkuperää olevaa materiaalia. Näiden maiden sotilasyhteistyö on laajaa, joten Venäjällä on taatusti kiinalaisia aseita, mutta onko Kiina kieltänyt niitä käyttämästä?

Nyt pelin henki on selvillä ja todennäköisesti länsi toimittaa nopeasti pidemmän kantaman Excalibur- ammuksia ja HIMARS- raketteja Ukrainaan. Silloin Ukraina pääsee katkomaan venäläisten rautatie- ja huoltoyhteydet, sekä tuhoamaan Krimillä olevia venäläisten tukikohtia. Pitkä rintama ja yli 100. 000 miestä vaatii valtavat määrät raskasta tavaraa päivässä, eikä niitä kuorma- autoilla toimiteta.

Saksan toimittaman IRIS-T-ilmatorjuntajärjestelmän osumatarkkuus on ollut 100%, joten iranilaisten droonien iskut ovat loppuneet.

Israelilla on varmasti monenlaiset suunnitelmat iskeä Iranin ydinlaitoksiin ja kaikenlaisiin lennokkitehtaisiin, joten nyt olisi hyvä sauma tehdä se. Mullahit voivat silloin ulvoa suden lailla, mutta kukaan ei tule apuun.

Ehkä tuo täysin järjetön sota saadaan sittenkin loppumaan jo ensi vuonna viimeistään.

ukr.jpg