Viime aikoina on ollut harvinaisen kauniita ja aurinkoisia talvipäiviä, vaikka kylmää on ollutkin. Suomen talousrintamalla on myös esiintynyt monia positiivisia uutisia ja varsinkin pitkän tähtäimen sellaisia.


Outokumpu ostaa jättimäiseltä ThyssenKruppilta sen tytäryhtiön Inoxumin ja nousee näin maailman suurimmaksi teräksen valmistajaksi. Se tietää oikeita työpaikkoja, sekä koko maailman himoitsemien rosterituotteiden viennin lisäystä. Tuo rosteri tarkoitta ruostumatonta terästä ja sitä on kaikissa maailman kodeissa ja sitä pistetään jokaiseen rakennukseen, autoon ja pontikkapannussakin se on aivan korvaamaton materiaali. 


 Kyllä saksalainen tytäryhtiö nyt aina yhden ecuadorilaisen homppeliparturin voittaa. Lisäksi jopa presidentinkin parisuhteissa voi aina tapahtua muutoksia, joten muutaman vuoden kuluttua suomalaisilla voisi olla Maan Äitinä somalialainen kapinaeversti, joka vasta Suomessa on löytänyt oman seksuaalisen minänsä. Olen jo unohtanut koko pressanvaalit, mutta halusin vain hieman valottaa mitä rakennustyömailla puhutaan asiasta.


Toinen erittäin positiiviselta vaikuttava uutinen oli tämä UPM: n päätös rakentaa bio- diesel voimala Lappeenrantaan. Yritys pitää hanketta niin kannattavana, ettei edes investointitukia ole haettu. Sehän olisi toisaalta päästänyt ympäristöministeriön ja vihreät hankkeen kimppuun, joten koko homma olisi voinut kaatua jonkin hankakiveskuoriaisen elinympäristön vaarantumisen takia.


Selluteollisuuden sivutuotteena syntyvä mäntyöljy on paperiteollisuudelle jätettä, mutta kotimaisena polttoaineena äärimmäisen arvokasta. Oikein verotettuna se voi lisätä kotimaisen sellu- ja paperiteollisuuden kannattavuutta ja suljettuja tehtaita ryhdytään taas avaamaan. Hanke on ainutlaatuinen maailmassa, joten toistan: se voi lisätä kotimaisen sellu- ja paperiteollisuuden kannattavuutta ja suljettuja tehtaita ryhdytään taas avaamaan. Palaamme tähän asiaan vuoden kuluttua.


Suomessa on jo 32. 500 nuorta täysin hukassa, he eivät ole ilmoittautuneet edes työttömiksi. Näistä neljännes on maahanmuuttajataustaisia ja vieraskielisistä kouluttamattomista nuorista joka kolmas on syrjäytynyt. Silti Anna Kontulat ja kumppanit julistavat, ettei nuoria saa missään tapauksessa pakottaa töihin. Kuitenkin julma totuus on, että jos 30- vuotias nuori ei ole koskaan ollut missään töissä, niin ei häntä enää mihinkään otetakaan. Jokaiseen yksityiseen työpaikkaan on vähintään kymmeniä hakijoita ja julkisella sektorillakaan ei ole varaa pitää kovin suurta määrää leikkityöpaikkoja.