Somessa ja Suomessa kauhistellaan taas Israelin iskua Syyriaan. Tämä Israelin puolustettava alue on kuitenkin jotain Porvoo-Riihimäki- Hanko- linjan eteläpuolella olevan alueen kokoinen ja vihollisarmeijat ovat kolmella puolella. Satojen rakettien ollessa ilmassa on enää myöhäistä tehdä mitään.

Iran on jo ampunut testausmielessä yhden ballistisen ohjuksen, lennokkeja, sekä kymmeniä raketteja Syyriasta Israeliin. Ne on kaikki torjuttu, mutta saudeihin tehdyn iskun kaltaista ei ehkä pystyttäisi enää torjumaan.

Syyrian hallitus on nyt valtaamassa viimeistä kapinallisten tukikohtaa Idlibissä. Sen jälkeen Venäjä todennäköisesti määrää suurimman osan iranilaisia joukkoja poistumaan Syyriasta. Kyllä pystyy, ja venäläiset eivät hyväksy mitään muslimien avuttomia sotatoimia Israelia vastaan.

Mitä sitten, jos palestiinalaiset ja iranilaiset vaikka pystyisivätkin saamaan yliotteen Israelin huipputehokkaasta armeijasta? Sitten on välittömästi vastassa USA: n armeija, jolla on jo valtavat asevarastot Israelissa ja lukemattomia sotilastukikohtia ympäröivissä valtioissa. Apua tulisi puolessa tunnissa ja sehän on nähty miten siinä sitten kävisi.

Trumpin rauhanaloite saa kannatusta Lähi- idässä, vaikka Helsingin munattomat nillittäjät ovat sen tuominneet. Siihen ehdotukseen kuuluu aivan massiivinen 50 miljardin tukipaketti ja saman verran maata kuin Oslon sopimuksessa!

Vuoden 1967 sodan jälkeen arabimaat pitivät Sudanin Khartumissa mahtailevan kokouksen, jossa annettiin ns. kolmen EI: n julistus. EI neuvotteluille, EI rauhalle ja EI Israelin tunnustamiselle. Nyt Saudi- Arabia ja Egypti ovat kehottaneet palestiinalaisia sanomaan KYLLÄ, KYLLÄ ja KYLLÄ kaikkiin kolmeen kohtaan tässä Trumpin ehdotuksessa.

Ja Khartumista kajahtaa jälleen: Sudanin väliaikaista hallitusta johtava kenraali on tavannut Ugandassa Israelin pääministeri Netanjahun ja on aloitettu neuvottelut suhteiden normalisoinnista.

Palestiinalaisten ongelma ei ole enää ykkösenä arabimaiden pitkillä ongelmalistoilla. Katsokaa Jerusalem studiota ja kokekaa tiedon valo aivoissanne.

Suomessa on jo vuosia puhuttu vain Naisten tasa- arvosta. Pian voimme alkaa puhua vain Naisten sananvapaudesta, kuten tuo pissis- pakkoruotsi- opetusministeri Li Anderssonin tapaus osoitti.