Suomen julkisen terveydenhoidon kriisi ja koko ajan paisuva hoitovelka ovat jo sitä luokkaa, että tulevaisuudessa puhutaan Suomen Holomarinista (vrt. Holokausti ja Holodomor Ukrainassa).

Minulla itselläni on kuitenkin erittäin hyviä kokemuksia julkisesta terveydenhoidosta, se lienee syytä mainita.

Olen lueskellut noita juttuja aiheesta ja mielestäni joku Kekkosen tapainen sonni korjaisi nuo asiat muutamassa kuukaudessa.

Tuhansia ulkomailla 4- vuotisen sairaanhoitajan koulutuksen saaneita pakotetaan lakasemaan laattioita hoitoapulaisina ja käymään uudelleen lähi- ja sairaanhoitajan 5 vuotta kestävät koulutukset. Samaan aikaan tuhannet ruotsia ja norjaa osaamattomat suomalaiset hoitajat menevät Ruotsissa ja Norjassa suoraan sairaanhoitajan töihin.

Ruotsissa ja Norjassa kaikki ulkomailla koulutuksen saaneet sairaanhoitajat pääsevät vähintään lähihoitajan töihin ja täydennyskoulutuksella nopeasti sairaanhoitajiksi. Heidän englantinsa riittää samalla tavalla kuin suomalaistenkin englanti ja sehän on varmasti vielä paljon parempaa. Suomen rakennustyömailla ei tulisi kuuloonkaan laittaa ulkomaisia rakennusinsinöörejä siivoushommiin, koska siellä ovat heteromiehet vielä vallassa.

Lääkäriliitto estää lääkärien koulutuspaikkojen lisäämisen ja nyt suomalaisia on jo alettu kouluttaa lääkäreiksi ulkomailla! Sitten he tulevat Suomeen ensin täydentävään koulutukseen ja saavatko peräti "varmentavaa" kielikoulutustakin! Lisäksi kielipuoli ja juuri vankilasta vapautunut Kulttuuritulkki avaa heille monikulttuurisuuden ja islamin ihmemaailmaa.

Helsingin Lastensairaalassa yksi suuria ongelmia on parkkipaikkojen puute, vaikka saman omistajan parkkihalli seisoo vieressä puoliksi tyhjillään. Sairaalan omat parkkipaikat on ilmeisesti varattu jättimäisen hallinnon edustajille ja lääkärien Mersuille ja Jaguaareille. Vaikka hallinnon edustajilla on todennäköisesti liukuvat työajat ja heillä olisi aikaa etsiä niitä parkkipaikkoja vaikka kilometrin reippaan kävelyn päästä (6min.).

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen nosti Lastensairaalan lääkärien palkkoja 400 euroa ja kaikkien hoitajien palkkoja 50 euroa. Vaikka leikkaussalit seisovat tyhjillään nimenomaan leikkaussalihoitajien puutteen vuoksi! Sitten Suomesta lähetetään vakavasti sairaita lapsia leikattaviksi ulkomaile. Omaisen mukaantulon myötä kustannukset lienevät 10- kertaiset.

Rakennusalalla ei nosteta kaikkien vipeltäjien palkkoja, jos tarvitaan lisää tietyn alan kirvesmiehiä. Koska siellä maksetaan raskaasta ja vastuullisesta työstä enemmän, eikä siellä ole intersektionaalista feminismiä (vrt. apartheid).

Helsingin Uuden lastensairaalan eräällä osastolla yli puolet (53%) lapsista on vieraskielisiä ja osaston hallinnollinen ylilääkäri Päivi Miettinen kertoo lehdessä: emme osaa sanoa, mistä yliedustus johtuu. Osastolla hoidetaan autismia ja muita neurologisia sairauksia.

Minä osaan sen sanoa, koska luen päivittäin Ruotsin lehtiä: se johtuu samanlaisesta teeskentelystä kuin ylilääkäri Päivi Miettisen lausuntokin. Antakaa ikuinen oleskelulupa koko perheelle (suvulle) ja pian lapsi saa vanhemmiltaan luvan syödä, leikkiä ja riemuita, kuten muutkin maailman lapset. Katsokaa Ruotsin lehtiä Googlesta ja sieltä löytyy 1400 palstakilometriä "ongelmasta".