Koko Schengen- sopimus joutaa nyt roskakoriin, kun on kerran sille rajavalvonnan tielle lähdetty.

Rakennustyöläisille tuli jokaiselle oma veronumero muutamia vuosia sitten. "Kaikkitietävä" verottaja arvioi 30. 000 ulkomaalaisen hakevan veronumeroa, mutta heitä tulikin 63. 000 suuta. Kiinassa sanotaan suuta, ei päätä (suom. huom.).

Rakennusalalla työskentelee Suomessa 180. 000 ihmistä, joten laskekaa siittä! Paljonko jokainen suomalainen rakentaja on hävinnyt keskimäärin tämän Schengen- sopimuksen takia? Olisko 100. 000 € liikaa; kadonneina töinä ja pudonneina ansioina.

Suomessa työskentelee jotain 500 filippiiniläistä sairaanhoitajaa. He ovat saaneet kotimaassaan 4 vuoden yliopistokoulutuksen, joka kelpaa ja tunnustetaan päteväksi kaikkialla maailmassa. 

Paitsi Suomessa, missä heidän pitää  jo lähihoitajiksi päästäkseenkin suorittaa 2- vuotinen koulutus. Sitten taas suomalaisen sairaanhoitajan koulutus kelpaa kyllä kaikkialla maailmassa, koska " he osaavat englantia". Potilaan ja hoitajan kanssakäyminen ei kuitenkaan onnistu, jos vain toinen osaa englantia ja toinen vain norjaa.

Nyt huudetaan kaikkialla EU: n ulkopuolisen työvoiman tarveharkinnan poistamista ja se on tuhon tie. Kyllähän ne tulevat töihin viidellä eurolla, mutta vuoden kuluttua niille on auki kelat ja sossut, joten se työnteko loppuu kuin seinään.

Suomea on rakennettu vuosikymmeniä: verot, palkat, hinnat, vuokrat, sosiaaliturva etc on milijoonissa neuvotteluissa tasapainotettu keskenään ja siten on saatu aikaan yhteiskunta, joka on toiminut paremmin kuin sveitsiläinen käkikello. Schengen- sopimus vaurioitti sitä jo pahasti ja rajattoman halpatyövoiman tulon jälkeen ei enää käki kuku Suomemme kuusikoissa.

Äänestin aikoinaan EU: n puolesta, mutta se oli silloin aivan eri järjestelmä. Itäeurooppalaisetkin olisi voitu ottaa mukaan, mutta ehdottomasti ilman mitään Schengen- sopimuksia.