Suomessa ei taida olla toista yhtä paljon kulttuurissa ja politiikassa vaikuttanutta veljessarjaa, kuin ovat nämä Erno, Reino ja Arto Paasilinna. Erno oli perheen intellektuelli, Arto humoristi ja Reino poliitikko. Muista sisaruksista tiedän vain Maurin, joka hänkin on menestynyt kirjailijana ja tehnyt elämäntyötään opettajana.

Arto on kymmenillä kirjoillaan tuonut maailmalla Suomelle hyvää mainetta enemmän kuin mihin mitkään brändityöryhmät ikinä pystyvät. Suomen mielenterveysseuran pitäisi ehdottomasti palkita mies hänen positiivisten kirjojensa vaikutuksesta kansan henkiseen jaksamiseen. Itsekin lainailen niitä aina, jos satunnainen vitutus ei ota hellittääkseen.

Viime aikoina olen taas lueskellut Ernon kirjoja ja havainnut suurimman osan tässä blogissa esittämistäni mielipiteistä häneltä varastetuiksi. Valitettavasti.

 Petsamosta lähtöisin oleva Paasilinnan veljessarja on vaikuttanut suomalaiseen kulttuurielämään enemmän kuin monen keskikokoisen kaupungin väestö yhteensä, joten antakaamme Arton hoitaa rauhassa kesäjuominkinsa. Hyväntahtoisesti vain sivusta seuraten ja tarvittaessa syrjemmälle väistäen.