Olisivatko helsinkiläiset nukkuneet hyvin ja mitkä olisivat olleet tunnelmat Suomessa vuonna 1939, jos Stalinin armeija olisi ollut välittömästi kehä kolmosen takana! Tuollaisessa tilanteessa Talvisota olisi kestänyt korkeintaan 105 tuntia, ei 105 päivää.

Israelia painostetaan kuitenkin suostumaan kahden valtion malliin, joka toteutettaisiin vuoden 1967 rajoilla. Tel Avivin ( Kevään kukkula ) kohdalla Israel oli silloin vain 14 km leveä ja siten tuo 2. 5 miljoonan asukkaan suurkaupunki olisi jokaisen palestiinalaisen tykin ja raketin ulottuvilla. Israelilla on kolminkertainen rakettien torjuntajärjestelmä, mutta ne eivät mitenkään ehtisi reagoida satoihin noin läheltä ammuttuihin raketteihin.

YK- joukkojapa tietenkin, aivan niin. Etelä- Libanonissa on ollut jo vuosikymmeniä näitä taivaallisia YK- joukkoja, mutta niistä huolimatta Hizbollah on rahdannut sinne kaivettuihin tunneleihin 100. 000 rakettia. Osa 5- 10 metrisiä iranilaisia täsmäohjuksia, joiden kärjissä voi olla mitä tahansa ruttoa, koleraa ja ydinsaastetta.

Suomessa vauhkoillaan taas Venäjän uhasta, vaikka ainakaan vielä viime viikolla Putinin armeija ei ollut tuossa kehä kolmosen takana. Ja nämä samat vauhkoilijat ajavat siis tuota kahden valtion mallia Israelille.

Olisivatko suomalaiset ylpeitä, jos kolmesta edellisestä presidentistämme Halonen ja Ahtisaari olisivat vankilassa ja Koivisto olisi ammuttu Senaatintorille. Egypti on Lähi- idän demokraattisin ja vakain valtio, mutta siellä kolmesta edellisestä presidentistä Mubarak ja Mursi ovat vankilassa ja Sadat ammuttiin.

Kenen kanssa Israel siis solmisi rauhansopimuksen, koska missään arabivaltiossa ei kunnioiteta edellisten ja tapettujen vallanpitäjien tekemiä sopimuksia.

USA valtasi Irakin, koska sunni ja hirmuhallitsija Saddam Hussein haluttiin pois vallasta. Nyt shiiat pitävät samanlaista hirmuvaltaa ja ovat liittoutuneet jo Iranin kanssa, joka taas on USA: n pahin vihollinen.

Arabien politiikassa on vain yksi vakio: kurkunleikkaaja huutaa aina Allahu akbar! 

Ruotsi taitaa olla jo lähempänä sitä kahden valtion mallia.