Huuto ja valitus vanhuspalveluiden heikkoudesta on taas vaikenemassa, eikä mitään erikoista saatu aikaan. Tänään kaatuvan soten ansiosta Suomi tulee olemaan entistä huonommassa jamassa tulevaisuudessa ja nuo ala- arvoiset vanhuspalvelut tulevat nousemaan esiin säännöllisin välein.

Kunnilla ei vain ole rahaa edes nykyisiin vanhuspalveluihin, se pitää käsittää.

Suomessa naisilla on vapaaehtoinen asepalvelus, mutta vain muutama sata heistä käyttää sitä. Se on sinänsä aivan oikein, koska sotahommat ovat raakaa touhua ja sopivat vain miehille. Viime sodissakin 80. 000 miestä kuoli ja sadattuhannet haavoittuivat.

Nyt vihreät vaativat kutsuntojen ulottamista myös naisiin, mutta ei tietenkään naisille mitään velvollisuutta osallistua mihinkään pakolliseen. Miljoonia heitettäisiin taas hukkaan vain sen takia, että naiset voisivat brassailla yhden kutsuntapäivän "asevelvollisuudella". He puhuvat Norjan mallista: Suomi nyt vain ei kuulu Natoon ja kela jakaa vain muilta suomalaisilta kerättyjä verorahoja, ei se saatana mikään öljykenttä ole!

Samalla tavalla yhden päivän yhteisövelvollisuudella brassailee Li Andersson, joka kehuu olleensa yhden kokonaisen työvuoron töissä vanhustenhoidossa. Minullekin olisi (ehkä) riittänyt mainiosti 8 tuntia armeijaa, mutta kun sitä oli 11 kuukautta ja siis 330 päivää.

Pinkkivihreiden Veronika Honkasalo kysyy :

Vanhuspalveluiden kriisi on häpeällinen sukupuolten tasa- arvon kriisi. Miksi? 1) Ikääntyvistä valtaosa naisia.

Loistava kysymys Veronika Honkasalo: missä ovat ikääntyvät miehet, onko naisvaltainen terveydenhoito koitunut heidän kohtalokseen?!? Onko jopa rokotuksia, joita annetaan vain tytöille (HPV), vaikka sama rokotus pojille estäisi 300 syöpää vuodessa.

Ja siis se asian pihvi: Laitetaan naisille väljästi pakollinen 3- 6 kk siviilipalvelus, joka suoritetaan julkisen sektorin vanhustenpalvelussa, lastenhoidossa etc. Äidit, naimisissa olevat, opiskelijat etc välttävät palvelun. Tämä miesten sivaria ( 347 pv ) huomattavasti helpompi palvelu sen takia, että naiset tekevät kuitenkin suuremman osan lastenhoidossa.

Nykyisin jopa tuhannet naiset tekevät vapaaehtoistyötä vastaanottokeskuksissa siivoamalla, ruokaa laittamalla, kielen opetuksessa ja kaikenlaisessa aikuisten miesten (90%) leikityksessä. Olisi rivoa miettiä sitä tarkemmin, mutta heidänkin työpanoksensa olisi tärkeämpi noissa kriisiytyneissä vanhustentaloissa.

Tällaisen siiviilipalveluksen otettuaan naiset saisivat nopeasti kiintiöt kaikkiin hallintoneuvostoihin, johtokuntiin ja missä kaikkialla ( 6+6+6 lastenhoito ) sitä sukupuolten välistä epätasa- arvoa nyt sitten ilmeneekin. Minun kaltaiseni jänkäheterotkin äänestäisivät kilvan sellaisten lakien puolesta. Mutta varmasti ei, jos se politiikka on vain tuollaisin tekopyhin ja valheellisin sanakääntein tapahtuvaa ylimääräisten etuoikeuksien saalistamista, kermankuorintaa ja vastuunpakoilua.