Oikeusministeri Tuija Braxin mukaan hallituksen ohjelmassa sovittu 4000- 8000 valtion työpaikan alueellistaminen pääkaupunkiseudulta muualle Suomeen on päättäjille hyvin "vaikeaa ja ahdistavaa", joten siitä täytyy luopua kokonaan tai sitä on vähintäänkin lykättävä. Vihreiden kannatus on ylivoimaisesti suurinta juuri täällä kehä kolmosen sisäpuolella, joten tuo ahdistus on aivan ymmärrettävää. Mikäli heidän kannatuksensa täällä edelleenkin kasvaa, niin ehkä he sitten haluavat myös kylvää koko valtion budjetin tänne.

Ennen ydinvoimaloita suurin osa Suomen sähköstä tuotettiin Lapin ja Oulun lääneissä, mutta kotitalouksille sähkö oli kuitenkin kalleinta juuri noilla tuotantoalueilla. Meille pohjoisen asukkaille se oli hyvin vaikeaa ja ahdistavaa; olisimme mieluimmin tuupanneet nuo voltit Ruotsin sähköverkkoon ja saaneet sieltä kaikki pohjoismaisen hyvinvointivaltion palvelut. Sinnehän suuri osa meistä sitten saikin lopulta lähteä ja nuo voimalat jäivät jauhamaan valoa etelän variksille. Ilmeisesti sähkönsiirtohinta määriteltiin mittaamalla matka Helsingin pääkonttorista kuluttajan seinään, mikä olikin siis itse asiassa laskunsiirtohinta.

Tänään aamu- tv:ssä haastateltiin Parikkalan lapsipakolaisten vastaanottokodin nuorta naisjohtajaa. Hänen mukaansa monet näistä 20- 30 vuotiaista murkuista olivat joutuneet kokemaan paikkakuntalaisten rasismia ja olipa joidenkin päälle yritetty jopa ajaa autolla. Näistä pakolaisista yksi kolmannes on valehdellut ikänsä ja toinen kolmannes tuloreittinsä, joten on aika uskallettua johtajalta syyttää heidän kertomansa perusteella pienen paikkakunnan asukkaita murhayrityksestä. Tuon todistamatta jääneen Espoon tönimistapauksen jälkeen oli arvattavissa vastaavien uutisten lisääntyminen, mutta luulisi sentään valtion palkkalistoilla olevilta virkamiehiltä vaadittavan jonkinlaista vastuuta puheistaan. Pakolaiskeskuksen ylläpitäminen maaseudulla edellyttää hyviä suhteita paikalliseen väestöön, eikä tunnetusti rehellisen suomalaisen maalaisväestön summittainen syyttely ainakaan tilannetta helpota.