Rehn kovisteli keskiviikkona suurlähettiläspäivillä Helsingissä reippaasti suomalaispoliitikkoja, jotka ovat antaneet ymmärtää "Suomen avaavan pelin erollaan eurosta". 

 Kataisen mielestä julkinen keskustelu Suomessa voi aiheuttaa helposti virheellisiä tulkintoja maailmalla. 

 Ministeri Alexander Stubbin (kok.) mielestä EU:n talouskomissaari Olli Rehnin kritiikki Suomea kohtaan on otettava nöyrästi vastaan. 

 Venäjän vallan aikaan Suomi oli itsenäisempi

Kuisma huomauttaa, että Suomi on jo luopunut suuresta osasta itsenäisyyttä.

– Venäjän vallan aikana Suomen vapausaste ja itsemääräämisoikeus oli suurempi kuin nyt EU:ssa.

Autonominen asema Venäjän suurruhtinaskuntana 1800-luvulla tarkoitti, että Suomella oli oma parlamenttinsa ja keskushallintonsa, joka toimi keisarin sallimissa rajoissa. Kuisman mukaan verot kerättiin tuolloin joitakin korvauksia lukuunottamatta omiin tarpeisiin.

– Silloin ei tarvinnut vastata Venäjän ja Venäjän imperiumin muiden suurruhtinaskuntien veloista.

Vaikka nyt vastaamme muidenkin tekemisistä, Kuisma muistuttaa, että  olemme vapaaehtoisesti tässä tilanteessa.

– Voimme erota, kun haluamme. Siitä tuskin tulisi sotilaallista konfliktia.

 

Euro on jo kuollut valuutta:

   Kaikki maat eivät enää voi käyttää euroa tuonnissaan, mikä Lynnin mielestä on osoitus euron pettämisestä valuuttana.

– On jo raportteja siitä, että öljykauppiaat eivät halua toimittaa asiakkaille Kreikassa, Lynn sanoo CNBC:n mukaan.

Syy on siinä, että "kuuden kuukauden kuluttua", kun toimituksista normaalisti maksetaan, kreikkalaiset saattavat maksaa takaisin jossain muussa valuutassa kuin euroissa.

 

 Ylhäällä muutamia lainauksia päivän lehdistä ja ne eivät selittelyä kaipaa.

 

Yhteenveto:

-Kenraalikuvernööri Ollipoika Rehn- Bobrikov vaatii Rysselistä saamillaan valtuuksilla suomalaisia luopumaan tulevaisuutensa suunnittelusta ja kulkemaan kuin pässit narussa minne vain ikinä viedään.

- Ministerit Katainen ja Stubbentropp kieltävät kaiken Eurostoliiton arvostelun ja kohta se varmaan luokitellaan vihapuheeksi. “Euro ja EU- jäsenyys ovat lopullisia ja peruuttamattomia”, vaikka Hitlerkin puhui sentään vain tuhatvuotisesta valtakunnasta.

- Suomen ja suomalaisten asema on jo nyt huonompi kuin se oli Venäjän vallan aikaan, vaikka liittovaltio on vasta alkumetreillä!

Sopisiko sinulle aloittaa ensi keskiviikkona siellä Jätkäsaaren työmaalla, kysyi edellisen työmaani vastaava mestari nyt  juhannusviikolla, kun ajelimme kaupungilla. Ilmoitin tuon parin vuoden pestin sopivan mainiosti, mutta sitten se ei muille sopinutkaan.

Käväisin viikolla sillä työmaalla ja virolaisia, iivanoita ja mitä lie lättiläisiä oli montussa kuin muurahaisia. Tunsin itseni intiaanipäälliköksi, jolle kenraali Custer on työntänyt Schengen- sopimuksen pe*seeseen  ja kävelin pois taakseni katsomatta.