Viikko sitten sunnuntaina (9.2.2020) Iran laukaisi avaruuteen satelliittia kuljettaneen kantoraketin. Laukaisu kuitenkin epäonnistui, koska satelliitti ei päässyt riittävän korkealle ja näin ollen se tulee syöksymään takaisin ilmakehään.

Joitakin tunteja tämän jälkeen Israelin pääministeri Netanjahu lähetti twiitin, jossa hän antoi ymmärtää Israelin vaikuttaneen asiaan. Näin ainakin kaikki Israelin asiantuntijat ja oppositiopuolueet tulkitsivat viestin. Jerusalem studio.

Kantorakettia oli siis ohjattu Iranista, mutta se oli saanut käskyjä myös Jerusalemista. Iran käytti laukaisussa vanhaa lähetysalustaa, jonka viestiliikenteen käytännöt, koodit ja taajuudet Israel ja USA olivat varmasti jo moneen kertaan hakkeroineet.

Viime perjantaina (14.2.2020) Iranissa pidettiin mahtipontinen muistotilaisuus USA: n raketti- iskussa kuolleen Qassem Suleimanin muistoksi. Bagdadin lentokentällä Trump löi yllättäen Paratiisin avaimet käteen tälle Iranin vallankumouskaartin johtajalle.

Tuossa perjantain muistotilaisuudessa vallankumouskaartin uusi johtaja kenraalimajuri Hossein Salami uhkasi USA: ta ja Israelia lopullisella tuholla, jos nämä tekevät pienenkin virheen. Sitten menikin vain muutamia tunteja, kun Israel iski iranilaisia joukkoja vastaan Syyriassa. Damaskoksen lentokentällä IDF tuhosi kaksi Iranin rahtikonetta ja muualla pari ohjusvarastoa. Iskussa kuoli kolme syyrialaista sotilasta ja neljä iranilaista upseeria. Yksi heistä oli Iranin vallankumouskaartin korkea- arvoinen komentaja. Israel News, TV7.

Israel teki pahan virheen, kun se antoi Hizbollahin rakentaa valtavat ohjusvarastot Etelä- Libanoniin. Alueella on luolissa ja varastoissa jopa yli 100. 000 iranilaista ohjusta ja rakettia. Viime vuosina Iran on muuttanut noita vanhempia ohjuksia täsmäaseiksi, joiden tarkkuus on metrien luokkaa. Niiden teho on jo nähty Iranin iskiessä amerikkalaisia vastaan Irakissa ja Saudi- Arabian öljykenttään.

Nyt Israel ei pysty enää torjumaan Libanonista tulevaa satojen rakettien yhteishyökkäystä, joten kuolleita tulee paljon ja tuhot ovat valtaisat. Tämän takia se ei enää annakaan Iranin rakentaa vastaavanlaista rintamaa Syyriaan, vaan saapuvat ohjukset ja lennokit tuhotaan jo Damaskoksen kentälle. Tässä on hyvänä apuna Venäjä, joka sallii Israelin hyökkäykset kunhan itse saavat varoituksen 15 minuuttia ennen iskua. Israelissa asuu lähes miljoona venäjänkielistä ja Äiti- Venäjä pitää huolen omistaan.

Tuo Jerusalem studio on erittäin luotettava lähde. Joitakin vuosia sitten Pohjois- Korea rakensi ydinaseen valmistukseen tarkoitettua laitosta Syyriaan. Israel tuhosi sen näyttävällä ilmaoperaatiolla ja minä tiesin asiasta jo vuosia ennen kuin se uutisoitiin Suomessa.