Tuolla US- puheenvuorossa eräs nainen kertoo tanskalaisen sairaanhoitajan saavan alkupalkkaa 4. 000€/kk, kun suomalainen sairaanhoitaja saa vain 2500€/kk. Eihän tuo ero tietenkään aivan niin paljon ole, mutta melkein ja siis paljon parempi kuin saman suuruista palkkaa saavilla suomalaisilla ja ruotsalaisilla sairaanhoitajilla. Miksi, oi miksi näin?

Tanskassa oli 10- 15 vuotta pitkä talouden taantuma, vaikka naapuri Saksassa talous ja palkat nousivat kohisten. Maahanmuuttajia tuli samaan tahtiin kuin Ruotsiinkin ja heidät otettiin avosylin vastaan. Tanska on kokoaan suurempi, ajattelivat juutit ja uudet tulijat saivat heti lähes keskiluokkaisen elintason.

Vuonna 2016 kuitenkin huomattiin, että Tanska ei olekaan kokoaan suurempi ja Mohammedin säkki ei täyty milloinkaan. Tuliko siinä sitten saksalaisen kamreerin määräys, vai putosiko maan luottoluokitus ja korot nousivat, en tiijä.

Vuonna 2016 tehtiin kuitenkin raju sosiaaliturvan uudistus ja maahanmuuttajien tukia leikattiin kymmeniä prosentteja. Sama leikkaus koski myös vuosia ulkomailla asuneita tanskalaisia, jotka palasivat kotimaahansa. Näin ollen yhdenvertaisuuden pyhä kirjain ja korkea veisu täyttyivät kuitenkin. Muutaman vuoden työllä sai sitten tietysti sen korkeamman sosiaaliturvan, mutta sen sai vain muutaman vuoden työllä.

Tuon uudistuksen jälkeen pakolaiskolonnat ovatkin ohittaneet Tanskan ja matkustaneet tänne pohjoiseen Suomeen. Suomi kun on kokoaan suurempi ja meillä tulijoille lätkäistään heti parempi elintaso kuin omille eläkeläisille. Nämä kun tosiaan rakensivat sen hyvinvointivaltion, mutta jäivät vielä sitä tyhjäksi syömään. Hyi helevetti!

Vuoden 2015 pakolaisvyöryssä Ruotsin viranomaiset kirjoittelivat pakolaisille junalippuja Tornioon ja kehuivat: Suomi on kokoaan suurempi, Helsingissä on joka vuosi oikein suuret Maailma tuli Kelaan juhlat.

Suomessa maksetaan kaikille maassa oleskeleville sama sosiaaliturva, mutta se maksetaan vain oleskeluvan saaneille oleskelijoille. Tämän sai työkaverini Jorma (hyvä nimi) kokea, kun hän vuoden 2008 laman iskiessä jäi yllättäen työttömäksi.

Rakennusliiton päivärahaa saadakseen piti ensin kerätä työttömyyspäiviä muutama viikko ja sen jälkeen olivat karenssit ja mahdolliset lomapäivät vielä vähennettiin. Koko rakennusala seisoi, joten ensimmäisten korvausten saaminen kesti yli kaksi kuukautta. Työkaverini Jorma haki siis sosiaalitukea ja saikin sitä muutamia satasia.

Sitten joskus aikojen päästä hän näki netissä Rakennusliiton korvauspäätöksen syntyneen ja muutamia satasia oli tulossa. Suu napsaten hän kiirehti maksupäivänä pankkiautomaatille, mutta tilille ei ollutkaan tullut mitään! Hän palasi kotiinsa ja avasi Rakennusliitosta tulleen kirjeen. Päivärahat oli aivan oikein laskettu ja maksupäivä oli oikea, mutta ne rahat oli joka ikinen sentti maksettu sosiaalitoimistoon. Hänen sosiaalitoimistosta saamassaan päätöksessä oli lukenut Jälkiperinnällä, mutta mitenpä hän voisi tietää sen tarkoittavan jotain näin typerää. Jormalla oli siis taas neljä viikkoa seuraaviin päivärahoihin, mutta nyt hän tiesi sosiaalitukia maksettavan vain oleskeluluvalla oleskeleville. Hän möi työkoneitaan netissä ja selvisi.

Joskus 10 vuotta sitten Helsingissä oli 4. 000 alle 25- vuotiasta nuorta, jotka olivat ilmoittaneet sosiaalitoimistoon, etteivät ota vastaan mitään töitä tai opiskelua, vain sosiaalituki puhtaana käteen. Oliko peräti 6- 8% noista ikäluokista! Silloin Helsinki teki päätöksen leikata näiden nuorten sosiaalitukia, mutta myöhemmin he ovat kertoneet, ettei sitä leikkauspäätöstä koskaan käytetty. Koska M*h*mm*d!

Nyt Helsingin kaupunginvaltuusto sorvaa päätöstä, jonka mukaan kielitaidottomilla maahanmuuttajilla ei ole mitään velvoitetta etsiä työtä, tai mennä työhön. Tosin joka päivä Helsingin satamiin saapuu laivoja, joista tuhannet virolaiset, venäläiset, etc maahanmuuttajat menevät suoraan työpaikkoihinsa. Suurin osa kielitaidottomia ja ilman päivänkään kotoutusleikkejä he menevät töihin ja opiskelevat kielen siinä työn ohessa. Heillä on Kunnia, joka vaatii heitä elättämään työllä itsensä.