Tuliko hallitus nyt aivan vahingossa luoneeksi jopa yli 10. 000 uutta päätösperäistä työpaikkaa! Tämä on hyvinkin todennäköistä, koska se teki päätöksen ainoastaan huoltovarmuuden kannalta välttämättömän työmatkustamisen sallimisesta.

Tallink on kuljetellut pk- seudulle 30. 000 rakentajaa Baltiasta, mutta nyt se loppuu ainakin kuukaudeksi. Ja sulku jatkuu varmasti pidempään, koska rokotteista ei ole tietoakaan ja kaikki Euroopan maat vain sulkevat rajojaan.

Virolaiset ja muut jäänevät ensimmäisiksi viikoiksi, mutta pian elämä jopa 15 henkeä 3h ja keittiön joukkomajoituksessa käy sietämättömäksi ja he palaavat kotimaihinsa. Se paluu kun onnistuu edelleen.

Ei ole suomalaisia rakentajia valittavat yritykset ja kokoomus, mutta niitähän on kortistoissa enemmän kuin tarpeeksi. Mutta alipalkattua orjatyövoimaa ei ole ja sehän niitä harmittaa. Tässä tietoa vuodelta 2014, eikä tilanne ole siitä ainakaan paremmaksi muuttunut.

– Yllättävää kyllä yhteisillä rakennustyömailla työskentelevät työntekijät saavat keskimäärin 1600 - 2200 euroa kuukaudessa.  Pienimmät palkat liikkuvat 400 - 800 eurossa.

Helsingin kantakaupungin kauppiaat vaativat nyt Helsingiltä (valtiolta) tukea jopa 38% pudonneen myyntinsä aiheuttamiin talousvaikeuksiin, mutta sehän on täyttä huuhaata. Heidän pitää vaatia tuhansia euroja vuokrien alennusta upporikkailta keskustan taloyhtiöiltä. Sen jälkeen ne voivat alentaa hintojaan, jolloin kauppa rupeaa taas käymään. Näin se vaan tulee menemään, ei kyseessä ole enää mikään väliaikainen ilmiö. Etätyöstä jää suurin osa, vaikka korona joskus saataisiinkin hallintaan.

Rokotteita ei nyt saada luvattuun tahtiin ja pian saamme lukea Saksan, Ranskan ja monien muiden maiden ostaneen niitä  paremmalla hinnalla ohi EU: n osto- ohjelman. Vain Suomen uusavuttomien mallioppilaiden hallitus odottelee kiltisti ja toivoo tällä kiltteydellään saavansa muutaman rahakkaan EU- viran. Kansa kärsii ja kuolee turhaan!

Katselin ohjelman Eurooppa ylhäältä Puolan osiota ja onhan siellä jo nyt mahtava talousbuumi meneillään. Varsovassa oli rakenteilla kymmeniä pilvenpiirtäjiä, jotka nousivat satojen metrien korkeuteen. Mitä tuleekaan tapahtumaan, kun ne saavat sen 36 miljardin euron lahjapaketin. Mahtavan Saksan teollisuus ryntää Puolaan, koska siellä on ahkera ja hyvin koulutettu kristikansa ja kaikkeen mahdolliseen yrittämiseen lapioidaan EU: n tukirahoja. Palkat ovat vain kolmannes Suomen palkoista, mutta kaikenlaisten suorien ja välillisten verojen (Suomi) puuttuessa puolalainen saa nettopalkallaan paremman elintason kuin suomalainen.

Suomi on kokoaan suurempi, mutta se hokema johtuu vain siitä, että Suomen sosiaaliturva kattaa koko maapallon. Sitä naureskelevat puolalaiset, jotka pienen Suomessa tehdyn työrupeaman jälkeen nostavat täältä työttömyyskorvausta, sosiaalitukia, lapsilisiä ja mitä lie kotihoidontukia.

Suomenkin viimeisiä velkarahoja lapioidaan Puolaan ja Välimeren maihin, vaikka sen tiedetäänkin olevan kohtalokas virhe. Suomi on hienosti rakennettu yhteiskunta, jossa asuu ahkera ja hyvin koulutettu kansa, mutta nyt tulee käymään huonosti. Pienillä säädöillä ja omaa etua ajamalla voitaisiin maa vielä pelastaa, mutta kun ihan päinvastaista politiikkaa ajetaan.