Kouluruoka on yksi niitä viimeisiä ilmaisia palveluja, joita Suomessa saa. Ilmainen terveydenhoito on vain kupla, koska jo muutaman viikon sairaalareissusta tulee hunajaiset laskut perässä.

Onhan se tietysti ainutlaatuista, että USA: ssa ja monissa muissa maissa satoja tuhansia maksavan leikkauksen tai sairaalahoidon saa muutamalla tonnilla. Silti jo yli miljoona suomalaista ottaa ja maksaa terveydenhoidon vakuutuksia. Siksi, että meillä ei ole sitä ilmaista terveydenhoitoa.

Varsinkin nyt Suomen taloustilanteen romahdettua pitäisi tuota ilmaista kouluruokaa vaalia jo kansainvälisen maakuvankin takia. Mutta halutaanko taas luoda Suomen kouluruokailusta täysin valheellinen maakuva, kunhan vain saadaan retostella sillä Brysselissä.

- Meillä on koulussa joka päivä vaihtoehtona kasvisruokaa ja kerran viikossa vain kasvisruokaa. Koska me pelastamme ilmaston ja maapallon. Valhetta ja houretta; tytöistä 32% ja pojista 44% sanoo, ettei syö kouluruokaa päivittäin ja suurin syy on kasvisten pakkosyöttö. Rahassa tuo ruokahävikki tekee 130. 000 € päivässä, eikä siinä ole vielä henkilökunnan palkat tai muut kulut. Eläkeläislle ja muille nälkää näkeviille sitä ei voida jakaa, koska ei me jakseta tehdä yli neljän tunnin päivää.

- Meillä on koulussa joka päivä kasvis- ja lihavaihtoehto, joten vain 6% oppilaista jättää syömättä koulussa. Totta ja ainutlaatuista ilmastonmuutoksen torjumista!

Kouluissa ruokahävikki on keskimäärin 20%, kun se kotitalouksissa on vain 6%.  Koulukeittiöiden ruokahävikki aiheuttaa vuodessa suurin piirtein saman verran päästöjä kuin 70 000 henkilöautoa. Tai Tytti Tuppuraisen, Sanna Marinin ja Tytti Yli- Viikarin mielipuolinen lentely ympäri maailmaa.

Tuo lasten ja nuorten kouluruoan syömättä jättäminen näkyy perheiden kukkaroissa: heille pitää antaa rahaa sitä kouluruoan korvaavaa roskaruokaa varten, tai he syövät sitten enemmän kotona illalla. Minun lapsuudessani oli todella köyhää ja meille lapsille painotettiin aina kouluruoan syömisen tärkeyttä.

Nyt on keksitty jo pakolaisten ottaminen ilmastonmuutosta tekosyynä käyttäen. Ne ”vaarallinen kotimaa ja työvoimaa”- mantrat kun osoittautuivat täysin naurettaviksi harhoiksi.

Suomesta kaksi kolmannesta on tundraa ja talvella on pitkä lämmityskausi. Paljonko maksaa nostaa huoneiden lämpötilaa 30 astetta (-10- plus 20) neljän kuukauden ajan! Tai sitten jäähdyttää sitä 10 astetta pahimman kuumuuden ajan.

Aivan oikein, puhekin jostain ilmastopakolaisuudesta on täysin järjetöntä. Jos ihmiset eivät tee kotimaissaan mitään olojensa parantamiseksi, niin eivät ne tee sitä täälläkään. Paitsi, että täällä ne vaativat meitä maksamaan kaiken ja siten laskemaan omaa elintasoamme heidän joutilaan oleskelunsa takia. Ja suomalaisten pitää olla aina vain vanhemmiksi töissä, jotta ilmastopakolaiset saavat nukkua tasalämmössä puoleen päivään.