Suomesta lähti poliisin tietojen mukaan Isisin riveihin jotain 80 ihmistä, mutta luku on todennäköisesti paljon suurempi. Nyt he ovat sitten palailemassa hävityn sodan jälkeen ja koko Eurooppa on ihmeissään näiden kymmenientuhansien palaajien takia.

Ruotsissa eräs somalitaustainen Isis- roikale oli halattu takaisin Kansankotiin, mutta ei se sitten loppujen lopuksi onnistunutkaan. Ensin tämä mies pahoinpiteli verisesti lähisukulaisensa, joka oli polttanut vesipiippua. Nämä oikeauskoiset kun eivät salli tupakanpolttoa itselleen, mutta eivät he hyväksy sitä muiltakaan. Ja viinan kanssa tietysti sama juttu, se viinaa lutkuttava kurkku katkaistaan hyvin helposti.

Toisella kertaa tämä Isis- somali sitten tappoi miehen keskellä päivää, avoimella kadulla ja kymmenien ihmisten katsellessa. Siitä oli oikein selvä videokin, mutta eihän sellaisia ruotsalaisille voi näyttää, ettei juutu rusinapulla kurkkuun.

Minun mielestäni takaisin Suomeen pyrkiviltä mamu- taustaisilta Isis- roistoilta pitää ehdottomasti ottaa mahdollinen Suomen kansalaisuus pois ja perua oleskelulupa. Sitten vaan säilöön odottamaan palautusta. Viimeistään vuoden kuluttua he ottavat sen pienen paluurahan ja lentolipun kotimaihinsa.

Isisiin puolisoidensa perässä lähteneet kantasuomalaiset naiset lapsineen pitää tietysti ottaa vastaan, mutta heillekin kovat tutkimukset, mahdollisesti vankilaa tai jalkapantaa. Nämä "kyrvällä käännytetyt", kuten me heitä Ruotsissa kutsuimme, ovat kuitenkin oikeutettuja palaamaan synnyinmaahansa, koska ei heillä muutakaan ole.

Täällä minunkin asuinseudullani patsastelee eräs somalitaustainen Isisistä palannut mies. Tämä pitkäpartainen nuori mies kuljeskelee pitkässä valkoisessa kaavussa ja näyttää olevan jonkinlainen heimopäällikkö alueella. Kaikki musu- miehet kättelevät häntä kunnioittavasti ja umpihunnutettu vaimo lapsineen kävelee kymmenen metriä perässä. Oikein etoo minua se!