Keskusta haluaa seuraavissa vaaleissa ehkä 10 kansanedustajaa lisää ja sen takia se haluaa olla oppositiossa räksyttämässä tämän hallituskauden. Koska uuden hallituksen on pakko korjata valtiovarainministeri Annika Saarikon vetelän talouspolitiikan kammottavia seurauksia.

Onko puolueiden ajettava tärkeimpinä pitämiään asioita hallituksessa ja siten parannettava  äänestäjiensä elämää, vai onko tarkoitus vain kasvattaa puolueapparaattia ja saada mahdollisimman monille kavereilleen hillotolppa?

Tuo kysymys voidaan esittää kaikille puolueille. Oppositiossa oleminen on nimittäin aivan turhaa ajan haaskaamista. Rkp on ehkä parhaiten oivaltanut tämän ja on melkein aina mukana hallituksissa.

Katselin tuossa Petteri Orpon 24 kysymystä puolueille, eikä se lista ollut perussuomalaisille mahdoton. Hiilineutraalius vuonna 2035 on utopistinen tavoite, mutta siihen voidaan kuitenkin sitoutua aivan samalla tavalla kuin kerromme lapsille Jolupukin olevan oikeasti olemassa. Orpolla on kuitenkin tiukan realistiset talustavoitteet etusijalla ja ne menevät siis myös ilmastohumpan edelle.

Pakkoruotsi on määrätty perustuslaissa, joten sen poistamiseen tarvittavaa 5/6 enemmistöä ei näillä näkymin löydy koskaan eduskunnasta. Se ei ole siis persuille kynnyskysymys, kuten Riikka Purra on jo kertonutkin.

EU- ero ei ole myöskään sellainen, koska se on ajankohtainen vain Ruotsin ja Tanskan tehdessä saman. Näin on, koska me näimme miten EU piruili ja sotki Brexitin aikana.

EU pitää saada palaamaan juurilleen ja lopettamaan noiden mielettömien direktiivien suoltaminen. Suomi muuttuu kehitysmaaksi seuraavan 15- 20 vuoden aikana, jos puoletkin noista EU: n pakkoremonteista, soiden rakentamisista ja metsäteollisuuden alasajosta toteutuvat. Ja nehän toteutuvat, koska ennen Suomea avustanut Ruotsi ei saa noita valtavia kymmenien miljardien rasitteita.

Suomessa pitää suhtautua noihin direktiiveihin samalla tavalla kuin siihen paskalakiin. Ja koska olemme Kreikan tiellä, niin väärennetään kylmästi valtion budjetti ja kaikki tärkeät talousnumerot. Meillä on jo nyt Kreikan tapaan valtava määrä pimeää työtä tekeviä ihmisiä, jotka nostavat samalla sosiaalitukia ja ne ovat ulkomaalaisia enimmäkseen.

Ulkomaisen työvoiman valtava lisääminen Orpon tapaan räjäyttää työmarkkinat ja kaikki vuosikymmenien aikana rakennettu työturvallisuus-, loma-, ylityö- ja palkkalainsäädäntö katoaa taivaan tuuliin. Minä näin sen tapahtuvan hämmästyttävän nopeasti rakennusalalla, kun työnantajat pyyhkivät perseensä vuosikymmeniä hiotuilla sopimuksilla. Pudottiin hetkessä 30 vuotta ajassa taaksepäin, mutta se vie taas 30 vuotta taistella ne asiat takaisin.