Ruotsissa on syntynyt jo oikein kansanliike oman maatalouden ja maanviljelijöiden pelastamiseksi. Kuivuus kun on vienyt rehusadot ja nyt joudutaan karjaa teurastamaan suuria määriä.

Monet kauppaketjut ovat pistäneet ulkomaisen lihan kokonaan boikottiin ja vain kotimaista lihaa myydään. Tämä on innostanut myös kuluttajia yhteistalkoisiin ja kampanjan odotetaan laajenevan.

Meillä Suomessahan asia on päinvastoin, koska meillä on jo kaksikin pelkästään luonnonsuojeluun erikoistunutta puoluetta (Vihr. Vasl.). Heidän mielestään maata ei saa viljellä, eikä metsistä saa ottaa puuta. Niitä saa vain katsella ja kuvata. Ja lihavero on jo vihreiden ohjelmassa.

Nyt nämä vihreät ovat innostuneet vielä hyönteisten syöntiin, joten loputkin Suomen linnuista kuolevat nälkään. Kolmanneshan on jo hävinnyt maatalouden supistumisen ja sen aiheuttaman hyönteisten häviämisen vuoksi (Pentti Linkola SK).

Sadalla kilolla vehnää saadaan kaksi kiloa (2.000 kpl) heinäsirkkoja, olisko tuo aika lähellä. Lisäksi pitkäsiipisiä heinäsirkkoja ei montaa lämmitetylle neliölle mahdu. Sadalla kilolla rehua saataisiin myös sata kiloa lohta, mutta kun se nyt vain ei ole Helsingin vihreiden mieleen.

 Kookosmaitoa pitää olla ja eksoottisia hetelmiä toiselta puolelta maapalloa. Yhden suuren rahtilaivan päästöt vastaavat 50 miljoonaa autoa, mutta selitäppäs se näille viherpiipertäjille!

Alkamaisillaan olevat kauppasodat ja maailmankaupan väheneminen saattavat olla lopulta hyväkin asia. Eurooppa joutuu käyttämään enemmän omia tuotteitaan ja se vahvistaa taloutta. Nykyisin koko EU: n talous on säädetty hyödyttämään vain Saksaa ja Suomen kaltaiset reuna- alueet ovat kärsineet.

Ja laivavero pitäisi ehdottomasti olla, se olisi ilmastolle hyödyllisempi kuin vihreiden ajama lentovero.