Helsingin pormestari Juhana Vartiainen on syystäkin huolissaan kaupunkinsa tulevaisuudesta ja kirjoittaa kaupungistumisen "valtavista hyödyistä". Ja aivan valheellisin perustein, kuten tulen tässä osoittamaan.

Tästä kuvasta alla selviää, että Helsingin seudun kaupungeissa vieraskieliset saavat jo 35- 49% Kelan työttömyysetuuksista ja perustoimeentulosta. Lasketaan siihen päälle kalliin alueen asumistuet ja kaikki sosiaalituet, jolloin vieraskielisten osuus niistä voi olla jopa 60- 70%. Asiakaskunnan lukuisista äidinkielistä nousee esille etenkin kolme: arabia, somali ja dari (Afganistan).

8209929.jpg

Tämä ei kuitenkaan Vartiaista haittaa, koska suurimman osan noista tukiaisista maksaa valtio ja siis muu- Suomen Työ- ja Maakansat. Ne tuhannet miljoonat ovat siis Helsingille vain "bruttokansantuotetta", jotka revitään muualta Suomesta.

Vartiainen saarnaa rajattoman maahanmuuton puolesta ja esimerkiksi hän kertoo: Nykyaikainen elintarvikekauppa ja ruokapalvelu perustuu enenevästi kotiinkuljetukseen, johon löytyy maailmalta ja Suomesta Woltin ja Uberin kaltaisia alustafirmoja. Aivan naurettavaa ja säälittävää, mutta siinä on se Vartiaisen ja Helsingin bruttokansantuote, sekä "talouskasvu".

Helsingissä joka kolmas asukas saa palkkansa valtiolta ja yli sadan suomalaisen suuryrityksen pääkonttorit sijaitsevat Helsingin seudulla. Niiden lisäksi kaikki Suomen pankki- ja rahoitussektori, sekä suurin osa tyhjyyttään kumisevista kulttuurilaitoksista on Helsingissä.

Helsingissä ei ole mitään oikeaa tuotantoa, vaan se osallistuu Suomen bruttokansantuotteen tekemiseen samalla tavalla kuin kiinteistönvälittäjä osallistuu talon rakentamiseen. Mainittakoon vielä, että Lapissa asuu 3% Suomen asukkaista, mutta siellä tehdään 7% Suomen viennistä.