Joskus 1970- luvulla Metsähallitus rupesi rakentamaan kelorakennusta kaukaiseen kotikylääni tunturi- Lapissa. Tuo rakennus oli siihen asti rakennetuista ehdottomasti suurin ja komein. Kaikissa papereissa se kulki nimellä monitoimitalo ja sen ilmoitettiin tulevan kylän 200 asukkaan virkistys- ja harrastuskäyttöön.


Melko pian selvisi kuitenkin, että se oli vain herrojen juopotteluun tarkoitettu ökyhuvila ja kyläläisillä ei olisi sinne mitään asiaa. Nimikettä “monitoimitalo” käytettiin papereissa vain asian käsittelyn nopeuttamiseksi ja avustusten saamiseksi Kehitysaluerahastolta ja ties mistä  muualta. Tuohon aikaan Suomesta muutti 50. 000 ihmistä vuodessa Ruotsiin töihin ja Lapissa, kuten muuallakin Suomen maaseudulla elettiin tiukkoja aikoja.


Ihmiset vain naureskelivat asialle katkerina, koska siihen aikaan ei ollut mitään mahdollisuutta arvostella Suomen herroja. Eikä ole oikein vieläkään, sehän on taas viime aikoina huomattu.


Valevirasto Valviran ja EU- parlamentaarikko Mitro Revon tapaukset osoittavat, etteivät suomalaiset herrat vieläkään kanna sitä vastuutaan minkä perusteella heille niitä huippupalkkoja maksetaan.


Valviran johtaja yritti heti hypätä syrjään arvostelun tieltä ja sen jälkeen hän jäi perusteettomalle sairaslomalle, kuten herrasväki on aina tehnyt tällaisissa tilanteissa. Valviran tapauksessa virkarikos näyttäisi täyttyvän selkeästi: joku ylilääkäri oli esittänyt virastolle epäilyksensä valelääkäristä, mutta oman virheensä salatakseen Valvira ei puuttunut asiaan. Herrojen oma kunnia ja oma työpaikka oli tärkeämpi kuin kansalaisten potilasturvallisuus.


Mitro Repo on kähminyt EU- parlamentissa naisia enemmän kuin on sopivaa, mutta silti hän kuvittelee selviävänsä pelkällä anteeksipyynnöllä. Jotkut muiden maiden EU- edustajat ovat kieltäneet alaisiaan olemasta missään tekemisissä tämän kiimaisen papin kanssa ja se ei oikein ole eduksi Suomen maineelle. Euroedustajan ensimmäinen tehtävä on edustaa Suomea Brysselissä ja Mitro Repokin voisi harrastaa performanssiaan ja soidinmenojaan aivan muualla.


Eija- Riitta Korhola puolustaa voimakkaasti Mitroa ja puhuu sympaattisen papin  “teloituksesta”. Muualla maailmassa johtavat virkamiehet ja ministerit eroavat nopeasti vastaavissa tilanteissa, mutta Suomessa siihen ei näköjään milloinkaan päästä.


Ilkka Kantola joutui aikoinaan eroamaan piispan virasta naisseikkailujensa takia, mutta sen jälkeen hän on luonut uuden uran kansanedustajana.


Itse olen koko elämäni kärsinyt kulmikkaan käytökseni seuraamuksista ihmissuhteissa, mutta sen takia minä olenkin rakennuksilla töissä.