"Kun hallintokoneisto paisuu, se muodostaa yhteiskuntaluokan. Se ei enää palvele kansaa, eikä siihen pyrikään. Virkakoneisto elää omaa elämäänsä ja kansan on palveltava sitä." Erno Paasilinna.

Näin varsinkin nyt, kun meillä on rahakkaat EU- virat aina jaossa. Poliitikot ja virkamiehet taistelevat enemmän niistä kuin köyhän kansan suosiosta.

Ruotsista, Virosta ja Saksasta haetaan valtavia määriä käytettyjä autoja Itä Eurooppaan ja Suomeen. Suomi on siis jo ajat sitten lakannut olemasta vauras Pohjoismaa.

Hallituksen mainostama Jättimäinen EU: n elvytyspaketti on pian tulossa Suomeen, mutta silti meillä suunnitellaan vain verojen korotuksia. Eihän se 1.5- 2.5 miljardia ole kuitenkaan mitään 5.6 miljoonan asukkaan maassa ja hallitus tietää sen, kuten se tiesi sen jo alussakin.

Vihreiden Ohisalon mukaan Saarikon turvepaketti saatiin lupaamalla kovat veronkorotukset maatalouteen ja liikenteeseen. Ne tehdään kuitenkin vasta kesän ja elvytyspaketin hyväksymisen jälkeen, kun tilanne on rauhoittunut.

Suomalaisten leuat tulevat loksahtamaan kauhusta, kun tuon elvytyspaketin rahoja ruvetaan jakamaan Euroopassa. Espanjassa ja Italiassa tarvitsee vain osata kirjoittaa digitalisaatio ja jotain kehityksestä hakemukseen, niin miljoonat eurot kilahtavat tilille. Kaiken maailman konsulteista tulee siellä monimiljonäärejä, kun ne säveltävät toinen toistaan hullumpia hakemuksia ja kaikki menee läpi viimeistään lahjuksella.

Sehän nähtiin Business Finlandin rahanjaossa, kun läpikierot konsultit täyttivät hakemuksia ja tietysti Suomen poliittinen eliitti ja virkamiehet olivat ensimmäisinä kähmimässä. EU- edustaja Petri Sarvamaan vaimo ja Postin pääjohtajan konsulttiyhtiö nyt mainittakoon.

Ja massiiviset verohelpotukset aloittaa luultavasti ensin Ranska, minkä jälkeen muut seuraavat perässä. Suomi taas nostaa veroja, jolloin se tulee olemaan viimeinen niitti vientiteollisuudellemme ja koko kansakunnalle.

PS: Pienenä loppukauhistuksena voitte tästä lukea mihin Ohisalon ja intersektionaalisen feminismin politiikka tulee yhä useammin johtamaan Suomessa.