Hesari on teettänyt tutkimuksen Uudenmaan kuntavaaliehdokkaiden arvomaailmoista, eikä se ainakaan minua yllättänyt. Alhaalla suoria lainauksia kursivoituna ja pari omaa kommentttia.

”Perussuomalaiset on pikemminkin keskustavasemmistolainen konservatiivipuolue. Esimerkiksi Timo Soini on talousasioissa enemmän vasemmalla kuin keskivertodemari”, sanoo Ylä-Anttila.

Persut vastustavat selväsanaisesti terveydenhoidon ja muunkin hoitotyön yksityistämistä ja siinä on kyse kymmenistä miljardeista.

”Kokoomus on selvästi konservatiivisempi kuin Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin julkisivusta voisi päätellä”, Ylä-Anttila sanoo.

Löytyihän se äärioikeisto!

”Vasemmistoliitto on tiukimmin vasemmalla, ja aika yhtenäisesti. Näyttäisi, että se on aika Arhinmäen näköinen puolue, selvästi punavihreä”, Ylä-Anttila sanoo.

Vasemmistoliitto on persujen ohella ainoa, joka vastustaa selkeästi terveydenhoidon yksityistämistä.

Helsinkiläinen veteraanipoliitikko Osmo Soininvaara on talousasioissa selvästi oikeammalla kuin valtaosa uusmaalaisista vihreistä ehdokkaista.

Loppujen lopuksi kuntavaaleja voi seurata niin kuin MM- karsintojen Suomi- Ruotsi jalkapallo- ottelua, jonka tietää päättyvän maalittomaan tasapeliin ja jossa kummankin pitäisi jatkoon päästäkseen voittaa ja molempien tehdä vähintään 12 maalia. Kuntien ja valtion taloustilanne on vain niin huonossa jamassa. Suomen talous, kunnat ja valtio ovat kuitenkin Euroopan ehdottomasti parhaiten hoidettuja ja parhaissa käsissä, joten jos joku maa Euroopassa selviää lamasta, niin se on Suomi.

Hesarin sunnuntaitoimituksen esimiehen Laura Saarikosken mielestä Suomessa on väkivaltainen maaseutu ja vain kaupungeissa naiset ja lapset ovat turvassa. Saamelaiset ja lestadiolaiset saavat vielä erityismaininnan heimokulttuurin kauhistuttavasta vaikutuksesta arkielämään. Kaikki tilastot osoittavat aivan muuta, mutta samalla tavoin tilastojen valossa Hesarillakin pitäisi olla 600. 000 tilaajaa enemmän.