Vihreät "aktivistit" ovat vuosikymmenten aikana pysäyttäneet Suomessa tuhansia rakennushankkeita: työpaikkoja tuovia yrityksiä, teitä, siltoja, päiväkoteja, kouluja, asuinrakennuksia ja kokonaisia asuinalueita. Näillä mitä erilaisimmista syistä tehdyillä valitusruleteilla on menetetty kymmeniätuhansia työpaikkoja, tuhansia ihmisiä on jäänyt asunnottomiksi ja ne ovat tuoneet maahan kurjuutta, sairautta ja aliravitsemusta.

He eivät siis ole mitään aktivisteja, vaan yhteiskunnan jarrumiehiä, jonka ansiosta Suomesta on tullut Pohjolan DDR.

Kaikki taloudellinen ja yleishyödyllinen toiminta maassa vaatii vihreiden hyväksynnän, tai edessä on 3- 7 vuoden toivoton valitusruletti. Muualta Euroopasta ja maailmalta tulevat yritykset menevätkin mieluummin Ruotsiin ja muihin Pohjoismaihin, koska globaalissa taloudessa ei voida ruveta odottamaan 3- 7 v kestävää ja täysin sattumanvaraista valituskäsittelyä. 

Voisin luetella tässä 300 Kangasalan sijasta Ruotsin Luulajaan muuttanutta Googlen kaltaista tapausta, mutta hermot ei pidä.

Sen sijaan oopperat, keskustakirjastot, kiasmat, musiikkitalot, guggenheimit, tanssin talot ja kaikenlaisen hupirakentamisen luvat menevät sukkana läpi. Vihreät kun saavat niistä tuhansia verorahoilla kustannettuja leikkityöpaikkoja, missä he voivat mennä laulaen, leikkien ja palaveeraten koko elämän läpitte.

Nyt vihreät saavat kuitenkin maistaa omaa myrkkyään, kun maaseudun työkansa on ruvennut vastustamaan kotiseuduilleen suunniteltuja valtaisia tuulimyllyjä. Tuulivoimayhtiöt keräävät hurjat voitot valtion tukiaisista, mutta muuten toiminta on täysin kannattamatonta.

Helsingin vihreät vaativat tuulivoimaa sukkahousut soiden, mutta he eivät hyväksy sitä omalle kotiseudulleen. Helsingin edustan jo sataan kartaan raiskattu merialue olisi tuuliolosuhteiltaan Suomen paras, koska siellä puhaltaa 60% lounaistuuli. Se ei kuitenkaan käy, koska pyöräilevät sukkahousumiehet haluavat kesäisin vielä melomallakin rassata tavallisia veneilijöitä ja kalastajia. Heilutella keskisormea ja rivouksia huutelemalla pilata veneilijöiden muuten niin esimerkillisen hieno yhteishenki.

Sen sijaan nuo tuulimyllyt pitäisi rakentaa Lapin tuntureille ja koskemattomaan saaristoon.

Joskus vuosia sitten virittelin 1,5 kilometriä pitkää lohisiimaa merellä Helsingin edustalla. Laskin 13 m/s puhaltavan länsituulen kuljettavan sitä itään päin, mutta näin ei käynyt. Jo muutama sata metriä selkäsiimaa, kohot ja 10 m pitkät koukkutapsit käsittävän rakennelman lasku veteen sai länteen kulkevan merivirran tarttumaan siihen ja koko komea rakennelma lähti kulkemaan vauhdilla aivan väärään suuntaan. Virta oli tuulta vahvempi ja minähän siinä sortoa kärsin!

Päättelin kuitenkin, että rakentamalla muutaman sopivan saaren väliin vedenalaisia "virranohjaimia" saataisiin merivirta pakkautumaan voimalla haluttuun kapeikkoon. Siihen sitten vaan sylinterimäisiä generaattoreita ja saataisiin moderni Ahistusvoimala. Sellainen tuottaisi tasaisesti sähköä 24 h vuorokaudessa ja 365 päivää vuodessa. Siis enemmän kuin 200 pätkittäin pyörivää tuulivoimalaa. Eikä Ahistusvoimala tarvitse savuttavaa hiilivoimalaa taustalle, kuten tuulivoimlat tarvitsevat. Eikä se tapa edes miljoonia merilntuja vuodessa.

Jaa, että houruilua on! Suunnittelin vuosia kalahissejä Lapin suuriin vesivoimaloihin, koska kalaportaat ovat kalliit ja epäkäytännölliset. Mielessäni suunnittelin. Nyt jossain matkailuohjelmassa näytettiin kuinka sellaisia jo rakennetaan Mekong- joen jättivoimaloihin.