tunnustuskuva.jpg

 
 

Demetrius heitti minua tällä haasteella, kiitos siitä. Haasteen säännöt:

1.    Tämä haaste sai alkunsa Satakielen sanoin -blogista. Kerro kuka sinut haastoi.

2.   Kirjaa ohjeet ja liitä tunnustuskuva blogiisi.

3.   Valikoi kirjoituksiesi joukosta onnistunut teksti, josta olet syystäkin ylpeä. Teksti voi olla esimerkiksi runo, novelli tai katkelma romaanista.

4.   Luonnehdi valitsemaasi tekstiä yleisluontoisesti. (haiku, eläinsatu, dialogi, maisemakuvaus jne.)

5.   Listaa ainakin viisi tekijää, jotka tekevät tekstistä onnistuneen.

 6.   Lähetä haaste kommentin muodossa eteenpäin niin monelle kirjoittajaystävällesi kuin itse haluat.

Tämä haastehan on minulle erittäin helppo, koska kirjallinen tuotantoni käsittää ainoastaan tämän blogin. Eräs hyvä ystäväni sanoi näitä jorinoitani kolumneiksi, joten olkoon siis niin. Helmestä tulee tietysti heti mieleen Steinbeckin teos Helmi, joka tosiaan on helmi maailmankirjallisuudessa. Tässä nyt kumminkin mennään puulaakisarjassa ja niinpä heitänkin (43 m, aikuisten keihäs) esiin pari blogiani hyvin kuvaavaa linkkiä.

Tinkimaitohinkit

Harjannostajaisia

Pistin niitä tuohon kaksikin, koska juttuni ovat aika samantasoisia, mutta aihepiiri vaihtelee äärimmäisyydestä toiseen.

Aloitin blogi- harrastukseni, koska huomasin seuraavien asioiden puuttuvan lähes kokonaan blogilistan muuten niin runsaassa valikoimassa.

1.    Huumori

2.    Miesnäkökulma

3.    Ja etenkin keski-ikäisen, sivistymättömän suomalaisen työmiehen näkemys suomalaisen yhteiskunnan tilasta.

4.    Olen kokeeksi kertonut muutamille valituille tuttavilleni tästä blogista ja he ovat yleensä kommentoineet: ”on se nyt ainakin rehellinen”. Siis rehellisyys olkoon yksi ylpeydenaihe.

5.    Väitän kirkkain silmin tuoneeni monista asioista esiin aivan uusia näkökulmia. Missä muissa blogeissa on vedetty paavia hirteen, haastettu Ruotsia sotarikostuomioistuimeen, vaadittu koiranpaskaa apteekkiin, jne. Ja kaikki tämä on vielä suhteellisen hyvin perusteltukin.

Lopuksi haluan vielä lähettää haasteen eteenpäin Sokealle Kanalle, koska hänen kaltaisensa kokeneet ihmiset tuovat tietynlaista syvyyttä tänne Blogistaniin.