Toisen maailmansodan jälkeen Euroopassa vedeltiin voimalla uusia rajoja, miljoonat ihmiset pakotettiin muuttamaan kotiseuduiltaan ja pikaoikeudenkäyntejä järjestettiin joka puolella. Oli kiire saada olot vakiinnutettua, jotta päästäisiin korjaamaan sodan tuhoja. Tässä onnistuttiinkin erinomaisesti ja ainoastaan Jugoslavian sodassa on jouduttu kiväärein ratkomaan tehtyjä virheitä. Jopa Neuvostoliiton hajoaminen ja itäisen Euroopan muutokset hoituivat rauhallisesti.

Kaikkien muiden Hitlerin Saksan liittolaismaiden johtajat vedettiin hirteen, mutta suomalaiset selvisivät pienillä tuomioilla ja Mannerheimia ei edes vaadittu syytteeseen. Minkä ihmeen takia suomalaiset poliitikot ovat nyt sitten alkaneet kaivaa verta nenästään? Kansalla on yksimielinen käsitys Talvisodan sankarillisuudesta, eikä Karjalan kysymyskään ole enää ajankohtainen.

Suomalaiset poliitikot eivät ole sanallakaan arvostelleet Venäjällä viime vuosina tapahtuneita satojen toimittajien ja poliitikkojen murhia. Tässä on painotettu hyvien naapuruussuhteiden merkitystä. Kaukaista Kiinaa on läksytetty sitäkin enemmän ja sillähän on ollut sama vaikutus kuin jos hiiri puree tiikeriä hännänpäähän.

Joitakin vuosia sitten Etyj:n ihmisoikeuskokouksessa Venäjä arvosteli rajusti kolmea Euroopan maata venäläisen vähemmistön oikeuksien loukkaamisesta. Nämä maat olivat Viro, Latvia ja Suomi. Ja se oli totta: Suomessa jaetaan koko ajan lukemattomia tukimiljoonia ja luodaan uusia erikoisetuuksia  muutamille äänekkäille vähemmistöille, mutta 50 000 venäläisen tarpeita ei huomioida mitenkään.

Voisin lyödä vaikka vetoa, että seuraavan parin viikon sisällä EU: n mallioppilaana tunnettu Suomi- neito seisoo housut nilkoissa keskellä koulun pihaa. Muualta maailmalta, mutta ennen kaikkea Venäjältä tulee sellaiset ukaasit.

Tätä sotasyyllisyystuomioiden vetämistä hoviin ajoi ilmeisesti oikeusministeri Tuija Brax, mutta minkä takia ja millä näytöillä. Suomi saa jatkuvasti EU: lta huomautuksia oikeuslaitoksen huonosta toiminnasta ja Ruanda- oikeudenkäynnistä on muodostumassa täydellinen farssi. Kansanmurhasta syytetyn puolustus kehotti oikeusistunnossa afrikkalaista tuomaria nuolemaan erään todistajan pers-ttä ja vielä kesken olevassa jutussa puolustusasianajaja Hoikkalalla oli oma tv- ohjelma. Hänen käytöksensä tuossa ohjelmassa oli täysin naurettavaa; hän oli joko humalassa tai sitten "hänellä ei ole kaikki kotona".