Huhtikuussa Uudenmaan Ely- keskus päätti, että EU- alueen ulkopuolelta voidaan tuoda rakennusalalle työvoimaa, vaikka suomalaisia rakentajia olisi milijoona työttöminä.

Maalausliike Esko Nurmisen ( ENM ) toimitusjohtaja kertoili eilen A- Studiossa hieman faktoja alalta. Helsingissä ja pk- seudulla asuntorakentamisen palkkataso on poljettu niin alas, että ENM voisi maksaa ainoastaan 13. 5 €/h  ammattitaitoisille suomalaisille maalareille. Heidän on noudatettava tessiä, mutta ulkomaalaista halpatyövoimaa käyttävät yritykset eivät sitä tee.

Virolaisilla on jo aivan sääntö, että työajan lyhennysrahoja ja lomarahoja ( 7.7% + 18. 5 % = 26. 2 % palkasta ) ei makseta. Mistään muista lisistä nyt puhumattakaan. Nyt Uzbekistanista ja muualta tulevat menevät vielä tämänkin alle, mitään alarajaa ei ole.

Samaan aikaan 10. 000 suomalaiselle rakentajalle maksetaan työttömyyskorvauksia. Satoja miljoonia korvauksia maksetaan ja satoja miljoonia verotuloja jää saamatta. Vihreitä, Vasemmistoliitoa ja muuta EU- eliittiä tämä tietysti vain huvittaa, koska julkinen sektori on suojattu kaikenlaisilla pakkoruotseilla, naiskiintiöillä ja muilla rotuopeilla.

He eivät tajua kadonneiden verotulojen ja julkisen sektorin leikkausten välistä yhteyttä. Joku Touko Aalto ja vihreät vaativat vain maatalouden kovempaa verotusta, mutta se sektori on jo lypsetty kuoliaaksi.

Jonain päivänä ei enää pystytä rahoittamaan julkista sektoria, joten sitä pitää leikata rajusti tai tuoda sinnekin ulkomaista halpatyövoimaa. Nämä kun hoitaisivat hommat puolta halvemmalla ja paljon tehokkaammin. Tämä voi toteutuakin jo Soten myötä, kun julkinen sektori joutuu todelliseen kilpailutilanteeseen.

Kaikkein huvittavinta on kuitenkin näiden pakolaisten kotouttaminen. Ensin he makaavat vuoden vastaanottokeskuksessa ja sitten aloitetaan kolmen vuoden kotoutus täydellä ylöspidolla. Opetellaan pyyhkimään itse, vaikka yleensä kolmen vuoden koulutuksella saadaan insinöörejä. Aikaisemmin partalapsipakolaisen kahden vuoden kotoutus maksoi jo 60. 000 €  henkeä kohti, joten siitä voi laskeskella. Vuonna 2015 saapuneista turvapaikanhakijoista ainakin 10. 000 saa oleskeluluvan ja se kun kerrotaan 100. 000 eurolla, niin taas meni milijaardi.

Nämä uzbekit, virolaiset, puolalaiset etc menevät sentään suoraan töihin, kuten minäkin tein aikoinaan Ruotsiin mennessäni. Huonekalut ja televisiot ostin sitten kun palkkaa tuli.