Viime viikolla Ruotsin Moderaatit (kok) päätti puoluekokouksessaan rajoittaa Euroopan ulkopuolisen työvoiman tulon vain sellaisiin henkilöihin, jotka ansaitsevat vähintään 2750 euroa kuukaudessa ja joilla on kokoaikainen työ. Tämä on huomionarvoista, koska aikoinaan nimenomaan Moderaatit ajoivat läpi rajattoman ulkomaisen työvoiman tulon maahan.

Nyt on Ruotsin Sosiaalidemokraattien puoluejohto lähtenyt samoille linjoille ja vaatii tulijoiden rajoittamista vain työvoimapulasta kärsiville aloille ja kokoaikaiseen työhön.

Meillähän seurataan aina Ruotsin mallia, joten seuraava hallitus voisi napata tämänkin.

Suomessa on tämän hallituksen aikana romutettu kaikki turvapaikan saannin vaatimukset ja jokainen tänne tulija pääsee valtion palkkatuella töihin, kunnes saa sen oleskeluluvan työpaikan perusteella. Ja vaikka sen palkkatuetun työn kesto on rajallinen ja vaikka tiedetään näiden tietyistä maista tulevien menevän sen jälkeen loppuelämäkseen Kelan kanta- asiakkaiksi.

Viime viikolla uutisoitiin pakolaisten työllisyysasteen olevan Suomessa 38%, mikä on erittäin huono ja maksaa yhteiskunnalle satoja miljoonia vuodessa. Oopperan, Musiikkitalon, Oodin ja Olympiastadionin remontin verran vuodessa! Mikäli tuosta prosentista vähennetään vielä palkkatuetut työt ja ”leikkityöpaikat”, niin tuo pakolaisten työllisyysaste on alle 20%.

Ja meillähän hallitus valmistelee juuri uutta lakia, jonka mukaan pakolaiselta ei vaadita mitään palkkatuloja perheenyhdistämistä varten. Sieltä vaan Kelaan koko kylä ja ottolapsista tulee nopeasti toisia ja kolmansia vaimoja.

Varsinkin kunnat ja kaupungit käyttävät kaikessa mahdollisessa ulkomaista työvoimaa. Vaikka oman kuntansa työttömiä palkatessaan ne saisivat heti sen kunnallisveron (18- 20%) verran palkoista takaisin, eikä niiden tarvitsisi maksaa sakkoja pitkäaikaistyöttömistä.

suomi.jpg