Tänä päivänä syntyvät lapset tulevat elämään keskimäärin 100- vuotiaiksi, mutta ei heidän biologinen vanhenemisensa tule mitenkään muuttumaan. Keho rapistuu edelleenkin samaan tahtiin, vaikka naimatouhut aloitetaankin aina vain aikaisemmin.

Paavo Arhinmäki ehdottaa työaikojen lyhentämistä, mutta jo tänäänkin tehdään paljon enemmän töitä kuin mitä työaikalait sallivat. Nykyään käytössä oleva sapattivapaa on muodostunut pelkästään julkisen sektorin naisten etuoikeudeksi ja samalla tavoin uudet työajan lyhennykset toteutuisivat ainoastaan siellä.

Miehen keskimääräinen elinikä Suomessa on 9 vuotta lyhyempi kuin naisella, mutta miehet maksavat 60 % yhteisestä eläkepotista ja kuluttavat siitä vain 40 %.

Keski- ikäinen mies on yhä useammin eronnut ja hänen lapsensa ovat aikuisia. Vuosien taistelu lasten tapaamisoikeudesta ex- vaimon ja tämän satapäisen tukijoukon kanssa on uuvuttanut lopullisesti monta suomalaista miestä. Tämän ja työelämässä koettujen vastoinkäymisten takia hän vielä valitettavan usein tulee humalassa tappaneeksi parhaan ja ainoan kaverinsa.

Maagiseen 40- 50 vuoden ikään ehtineille miehille tulisi järjestää joustava tapa viettää vaikkapa kolme vuotta ennakkoeläkkeellä. Heille maksettaisiin siihen asti kertynyttä eläkettä ja vastaavasti heidän lopullinen eläköitymisensä siirtyisi kolmella vuodella eteenpäin. Jokainen, joka on nähnyt sonnin päästettävän kevätlaitumelle ymmärtää kuinka suuresta asiasta tässä on kysymys.

Tänä aikana he voisivat ladata akkunsa kunnolla ja käydä vaikkapa Thaimaassa uutta vaimoa katselemassa. Tulevaisuuden työvoimapulastahan nykyään aina puhutaan ja Aasiassa on valtavat määrät ahkeria ihmisiä vailla työtä. Naisten on turha tästä mitään tasa- arvokysymystä tehdä, koska Suomessa on jo sata entistä opistoa, hoitokotia, motellia, hotellia ja kaikki julkiset tilat väärällään joutilaita tummahipiäisiä miehiä.

Erilaisissa pallopeleissä on aina riittävän pitkät erätauot palautumista varten, joten on mieletöntä kuvitella ihmisten jaksavan painaa jopa 50 vuoden pituisia työuria vain pienillä hengähdystauoilla. Jo pelkkä mahdollisuus hypätä oravanpyörästä kolmeksi vuodeksi tuollaisille keski- iän "härkäpäiville" parantaa merkittävästi miesten työssä jaksamista. Moni loppuun palanut nelikymppinen näkee 25 vuoden päässä siintävän eläkkeen silkkana mahdottomuutena ja sehän nakertaa ihmistä sisältä käsin.

Sotien jälkeen syntyneet suuret ikäluokat rakentelivat itselleen hyvät eläkejärjestelmät ja leikkasivat samalla rankasti nuorempien ikäpolvien tulevia eläkkeitä. Kuvittelevatko he tosiaankin, etteivät nämä vuorostaan valtaan päästyään leikkaisi tuplasti enemmän heidän eläkkeitään.