Jokerit myytiin venäläisille oligarkeille ja siitä tulleiden lausuntojen perusteella voi vain kauhistella tätä suomalaisen eliitin ahdasmielisyyttä.

Myynnillään ruotsinkielinen rahaporvari Hjallis Harkimo ( omistukset: Hackman, Merikukka Forsius, peruspalveluministeri Maria Guzenina) osoittaa vain, ettei mikään ole porvareille pyhää ja kaikki on myynnissä.

Kulttuuriministeri Arhinmäki taas itkee Helsingin menettävän jotain ainutlaatuista, kun Jokereiden ja HIFK: n välinen Talviklassikko nyt jää pois SM- liigan otteluista. Tätä miestä ei kiinnostanut tippaakaan se, että 100. 000 suomalaista miestä menetti työnsä ja tulevaisuutensa venäläiselle ja virolaiselle halpatyövoimalle, mutta nyt karhu tuli ja raapaisi puudelin kulttuuriplösön sylistä.

Nykyinen hallitus on avaamassa suomalaista huipputerveydenhoitoakin venäläisille rikkaille, vihreät (Heidi Hautala- Nekrasov) vaativat kaiken valtion omistuksen myymistä ulkomaille, kaikki kuntien urakat on kilpailutettava pitkin Eurooppaa ja yleensäkin kaikki on myynnissä.

Me suomalaiset rakennustyöläiset olemme kuitenkin viimeiset 15 vuotta työskennelleet ulkomaalaisten kanssa samoilla työmailla, heidän kanssaan kahvia juoneet ja me tiedämme mitä se oikea monikulttuurisuus oikein on. Eihän se nyt aina niin auvoista ole, muta viime viikollakin taas lomillelähtijöiden tuomat monikulttuuriset leivonnaiset kulkivat pöydästä pöytään. Sellaista on ahneiden rahamiesten ja prinssessamaisten poliittisten broilereiden mahdotonta ymmärtää.

Suomalainen näyttelijä Ville Haapasalo on koko kansan rakastama tähti Venäjällä ja samalla tavoin valtaosa Suomen kansasta seuraa televisiosta miehen lämminhenkisiä matkaohjelmia Venäjältä. Lisäksi Suomessa asuu jo 60. 000 venäläistä ja määrä kasvaa hurjaa vauhtia.

Venäläiset omistavat jo monia jalkapallojoukkueita Britanniassa. Jokereiden myynti on vain alkusoittoa, koska venäläisten oligarkkien ja kaasuyhtiöiden pyörittämillä seuroilla on reilusti rahaa käytössään.

Mitä yhdestä Talviklassikosta, kun Jokereiden ja Torpedo Nižni Novgorodin välinen ottelu voisi olla Talvisota ja Oulun Kärppien (myytävänä, jätä tarjous!) ja OHK Dinamo Moskovamatsi taas voisi olla Raatteen tie.

Näiden jääkiekko- otteluiden yleisö kun on yleensä 7- 25- vuotiaita nuoria ja heille Talvisota on vain isoisille sattunut järkyttävä onnettomuus. Jokaisen ottelun edellä Ville Haapasalo voisi vielä kertoa suomeksi ja venäjäksi sodan lyhyen, mutta kauhistuttavan historian. Joka neljäs vuosi melottaviin olympialaisiin pääsee vain suomalaista herrasväkeä ja kulttuuriplösöjä, mutta  monta kertaa viikossa pelattava monikansallinen jääkiekkoliiga tulee yhdistämään tavallisen Työkansan.

Me emme tiedä millainen hallitus Venäjällä on 5- 10 vuoden kuluttua, muistellaanpas vaan aikoja 20 vuotta sitten. Ja Suomen kaupalle ja teollisuudelle lisääntyvä kanssakäyminen on vain eduksi, koska tämä Alexander Stubbentrobbin ihannoima Eu nyt vain vetelee viimeisiään.

Tuo Jokereiden myynti on vain osa väistämätöntä kehitystä, mutta täytyyhän siinä nähdä jotain myönteisiäkin puolia.