Minäkin olin vielä pari kuukautta sitten harvinaisen positiivinen Suomen talouden suhteen, mutta nyt tilanne näyttää jo järkyttävältä.

Turun telakan tuomat tuhannet työpaikat ( 5. 000- 10. 000 ), paperiteollisuuden miljardi- investoinnit ja pari hallituksen harvinaisen järeää talouspoliittista vetoa saivat minut näkemään harhoja.

Kunnon idänkaupan henkeen, vikisi Ville Niinistö sarkastisesti Fortumin menosta Rosatomin kumppaniksi ydinvoimalahankkeeseen ja sitä kautta myös jättimäisiin vesivoimalahankkeisiin Venäjällä.

Kunnon idänkaupan henkeen, sanoin minäkin ja näen hallituksen toimineen asiassa täsmälleen oikein. Valtio on pääomistaja Fortumissa ja yhdessä yössä se käytti tuota valtaansa koko Suomen hyväksi. Nyt ei kyselty Olarin vihreiden tai Kallion hermafrodiittien mielipidettä, koska Suomessa asuu 5. 5 miljoonaa muutakin ihmistä.

Valtio otti myös Talvivaaran haltuunsa, koska mahdollisen sulkemisen sattuessa se olisi kuitenkin pudonnut syliin. Nyt tuon 1.200- 5. 000 ihmistä työllistävän kaivoksen mahdolliset/todennäköiset voitot tulevat valtiolle. Ja niillä verorahoilla rakentaa monta Guggenheimia, tai sitten jotain järkevää.

Tuntuu aivan uskomattomalta, että maanviljelijöiden on Suomessa tehtävä kylvöt kesäkuun loppuun mennessä, säistä ja maaperän kosteudesta riippumatta! EU- direktiivi kuitenkin määrää näin ja siinä mennään ihan pahimpaan neuvostoliittolaiseen malliin.

Maanviljelijät tuottavat Suomen ruuan, mutta heille jaetaan jo elintarvikekuponkeja. Jokaisen maanviljelijän on täytettävä 25 metriä erilaisia papereita, joten siitä voi päätellä ketä tuo ala elättää: tuhansia virkamiehiä, ely- keskuksia, ympäristötarkastajia, viherpiipertäjiä ja Helsingin sukkahousumiehiä.

Suomessa kalanviljelylaitoksen maksimituotanto voi olla ainoastaan 11 tonnia, joten pakollisen vedenpuhdistamon kustannus tekee siitä heti alkuunsa kannattamattoman. Ruotsissa tuo maksimikoko on 5 kertaa suurempi ja Norjassa 70 kertaa suurempi. Kalankasvatus voisi olla Suomen maanviljelijöille loistava sivutulo ja työllistää tuhansia ihmisiä. Nyt on jo ensimmäinen kalajauhotehdaskin rakenteilla Suomeen. Puhumattakaan nyt Venäjän viennin tuomasta parannuksesta alijäämäiseen kauppataseeseen.

Savupiipputeollisuudesta on päästävä eroon, sitä vihreät heinähatut ovat saarnanneet meille 15 vuotta. Nyt siitä on sitten päästy eroon ja Suomen kansa seisoo palaneen Impivaaran raunioilla käsiään katsellen. Me tarvitsemme lisää työvoimaa ja pakolaisista saamme sitä, touhotti mansikinsilmäinen Ylen aamuteeveen naistoimittaja viime viikolla. Me 500. 000 työtöntä katselimme sitä ihmeissämme.