Tuo sisäministeri Krista Mikkosen venkoilu rajojen valvonnasta kriisin aikana osoittaa miten vihreät (Andersson, Marin, etc) estävät kaiken päätöksenteon, jos he eivät saa omaa tahtoaan läpi. Samalla tavalla he ovat valituksillaan estäneet päätösten teon kaikissa asioissa ja kaikilla yhteiskunnan tasoilla. Näin he ovat jo aiheuttaneet Suomi- neidolle taloudellisen neliraajahalvauksen!

Nyt EK: n toimitusjohtaja Jyri Häkämies jyrähtää: Yli kolmen miljardin investoinnit ja jopa 9. 000 työpaikkaa pysähdyksissä lupakäsittelyssä.

Ja tuo 9. 000 suoraa työpaikkaa voi olla kaikkine kerrannaisvaikutuksineen jopa 50. 000 työpaikkaa.

Tässä pitää vielä muistaa, että nuo Suomen täysin arvaamatonta lupa- ja valitusrulettia pelkäävät yritykset siirtyvät enimmäkseen Ruotsiin. Siellä kun on täsmälliset käsittelyajat, joissa puhutaan kuukausista, eikä vuosista kuten Suomessa. Ja se näkyy taloudessa: Ruotsin valtio painaa jo nyt voitolla, kun taas Suomessa otetaan 7. 000 miljoonaa velkaa ensi vuodelle.

Parin vuoden takainen Northvoltin akkutehdas oli tyypillinen esimerkki. Yritys kertoi perustavansa 2. 000 suoraa työpaikkaa tuovan tehtaan joko Ruotsiin tai Suomeen. Lehdistötilaisuudessa he kertoivat tärkeimmän kriteerin sijoituspaikalle olevan sujuva lupa- ja valituskäsittely. Siitä minä arvasin heti tehtaan menevän Ruotsiin ja niinhän siinä kävikin.

Tuo tehdas sijoitettiin pohjoiseen Skellefteåon, koska sinne on lyhyt matka rahdata akkuliemet Talvivaaran tehtailta. Näin ollen Suomi (Kongo) jäi taas pelkkien raaka- aineiden toimittajaksi, vaikka sen akkutehtaan myötä meille olisi voinut tulla myös sähköautoja valmistava tehdas.

Vihreiden Riikka Karppinen riemuitsee Ylellä, kuinka Viiankiaavan kaivoslupien käsittely tulee kestämään kymmeniä vuosia. Sama tapahtuu kuitenkin kaikissa hankkeissa ja kaikilla tasoilla. Paitsi tietysti vihreille rakkaiden Oodin, Musiikkitalon, Tanssin talon, Pomppimisen talon, Design- ja Arkkitehtuuritalon, Lespojen talon, etc, kanssa, nämä verorahoilla rakennettavat Turhuuden talot menevät sukkana läpi.

Kymmenen vuotta sitten Ruotsin vihreiden ja sosiaalidemokraattien hallitus ilmoitti ohjelmansa, joka tuo 50. 000 uutta työpaikkaa kaivosalalle. Hieman myöhemmin se kertoi vielä hajasijoituksesta, jolloin Tukholman alueelta siirretään 30. 000 valtion työpaikkaa muualle maahan. On siinä eroa vihreissä ja vihreissä!

Länsimetron ja Kalasataman rakentamiset pysähtyivät vuosiksi valitusajan ulkopuolelta tulleiden valitusten takia. Eräs pieni rakennusyhtiö omisti tyhjän tontin Punavuoressa, kahden 10- kerroksisen talon välissä. Tontille oli myönnetty 1930- luvulla rakennuslupa rivitalolle. Yritys tiesi voivansa saada siihen varmasti uuden luvan 10- kerroksiselle talolle, mutta vihreiden ”aktivistien” varman valitusruletin takia sen saaminen kestäisi 5- 7 vuotta. Niinpä yritys vetäisi siihen rivitalon ja nyt sitä kauhistellaan Hesarissa.