Neljä vuotta sitten kerroin eräästä työtapaturmasta silloisella työmaallani, jolloin virolainen metallimies jäi trukin alle ja katkaisi jalkansa. Työsuojeluvaltuutettu oli myöhemmin kysellyt miehen vointia tämän suomalaiselta pomolta. Perkele, minä annoin sille lopputilin ja sinne se painui Viroon takaisin, oli öykkäri pomo vastannut.


Viime viikolla kuulin silminnäkijäkertomuksen vastaavasta tapauksesta, jossa virolainen mies oli saanut avomurtuman jalkaansa. Hänelläkään ei ollut laillista työsuhdetta, joten ei muuta kuin kodumaahan haavojaan nuolemaan ja ilman mitään korvauksia tietenkin. Näin suomalainen kapitalismi kohtelee virolaisia samaan tyyliin kuin puna- armeija aikoinaan. Siinä olisi Sofi Oksaselle kirjan aihe, mutta eihän tuollainen ketään kiinnosta.


Rakentajassa ulkomaisen työvoiman tarkastaja kertoo kuinka virolaiset eivät enää yksinkertaisesti vain vastaa mihinkään kysymyksiin, eivätkä toimita mitään vaadittuja papereita. Tarkastaja lähettää ajankulukseen toistuvia kyselyjä, mutta minkäs teet ilman kummempia valtuuksia. 


Viisumivapaus Venäjän kanssa toisi laumoittain lisää pimeää työvoimaa, mutta sitähän nämä kataiset ilmeisesti haluavatkin. Ranska sulki jo Italian vastaisen rajansa arabien vyörytykseltä, mutta nosti kuitenkin tekopyhän äläkän Tanskan tehtyä samoin.

 

Ulkomainen pimeä työvoima pakottaa myös suomalaiset siirtymään harmaaseen talouteen, tämä on jo tapahtumassa laajassa mittakaavassa rakennusalalla. Ja tämän takia kataisen vihreä hallitus on siirtämässä verotuksen painopistettä työn verottamisesta kulutuksen verottamiseen. Lyödään koko ajan lisää alviveroa ruokaan, lämpöön, liikkumiseen ja paskalla käyntiinkin. 

 

Kyllä tämä Euroopan vapaa liikkuvuus on jo nähty, ei avoin pohjoismainen hyvinvointivaltio toimi tällaisella menolla. Bulgariasta ja Romaniasta tulee joka kesä satapäisiä romanilaumoja vain vanhuksia ja muita huonojalkaisia ryöstämään! Australia, Kanada ja USA ovat kuuluja siirtolaisystävällisyydestään, mutta siellä pitää rajalla tehdä tarkka selko matkan tarkoituksesta. Täytyy olla riittävästi rahaa taskussaan kuluja varten, ei siellä riitä pelkkä sorkkarauta ja kyläsepän valmistama mummontainnutin.


Meilläkin sovittiin työmaan alussa, että kaikilla pitää olla asialliset suojavarusteet ja firman nimi pitää olla selkeästi haalareissa. Nyt huopatossuosaston monista ryhmistä voisi luulla näiden asusteidensa ja liikkeidensä puolesta olevan lähinnä  joku harjakaisia varten treenaava venäläinen kansantanssiryhmä.