Puolitoista viikkoa sitten ihmettelin tässä blogissani, miksi istuvat ministerit pyrkivät mepeiksi, vaikka ennen mepin pesti nimenomaan jätettiin ministeripostin vuoksi. Käytin sanontaa rotat jättävät uppoavan laivan ja nyt puolitoista viikkoa myöhemmin kymmenissä blogeissa, lehdissä ja Pressiklubissa on kyselty samaa. 

Samoin muutama vuosi sitten ehdottelin Helsingin lumien sulattamaista, eikä valtaisalla kuorma- autorallilla pois kuljettamista. Nyt Helsinki on jo ryhtynyt tuohon sulattamistyöhön.

Pitäisikö minun itse huomata ja tehdä kaikki!

Viikolla televisiossa oli keskustelu kuntien pakkoliitoksista, joita etenkin kokoomus ja Helsinki ajavat. Uusi laki mahdollistaa Turun, Jyväskylän ja muiden suurempien maakuntakaupunkien pakkoliitoksen ympäryskuntien kanssa.
Pirkanmaan harvinaisen pätevästi ja selkeästi esiintynyt pormestari Anna- Kaisa Ikonen ( kok ) kysyi moneen kertaan miksi pääkaupunkiseutu on jätetty lain ulkopuolelle. Kokoomuksen vpj Lasse Männistökin kun ohjelmassa nimenomaan painotti yhdistymistarpeen olevan suurin juuri pk- seudulla.

Kerron nyt tässä asian oikean laidan. Kyseessä on Stubbentrop- sopimus.

Vanhasen hallituksen aikaan Helsinki tarvitsi lisää elintilaa ( lebensraum ) ja se kaappasi Sipoon parhaat palat. Syö Sipoo, älä meitä syö, huusivat Kauniaisten ja Espoon täysien rahakirstujen vartijat ja niin Helsinki söi Sipoon tukijalan ja liitti itseensä ns. sudeettihelsinkiläiset.

Nyt kokoomus sai demareiden avulla runnottua läpi tämän Stubbentrop- sopimuksen, jossa Kauniainen, Vantaa, Espoo ja muut vauraat ympäryskunnat jätettiin rauhaan. Ne ovat tosin jo vuosia käyneet neuvotteluja mitä kummallisimmista kuntaliitoksista, koska tuollaisten neuvottelujen aikana Helsinki ei voi pakottaa niitä teuraspöydälle. Herrat ovat vain käyneet leikkineuvotteluja ja polttaneet siinä veronmaksajien rahoja.

Kokoomuksen tarkoitus on siis  pk- seudun ministereiden tuella pakottaa Turun, Jyväskylän etc ympäryskunnat pakkoliitoksiin kaupunkien kanssa, mutta sen jälkeen käynnistyykin sitten Stubbentroppin varsinainen päävaihe; operaatio Barbarossa. Silloin helsinkiläiset ministerit voivat puolestaan katkerien maakuntaministereiden tuella laatia uuden lain, joka mahdollistaa pääkaupunkiseudun pakkoliitokset. Kansanäänestyksessä helsinkiläiset voivat enemmistöäänillään yksin päättää  Espoon, Kauniaisen, Tuusulan, Rampa- Sipoon, etc liittämisestä Helsinkiin.

Stubbi lähtee nyt Eu- parlamenttiin, koska sieltä on turvallisempaa johtaa Suomen kansaa. Siellä on kuitenkin jo 3. 000 samanlaista stubbia, joilla on iso hammaskalusto ja belgialainen vaimo. Vähemmän vahinkoa se saa kuitenkin siellä aikaan Suomen hyväksi, joten taidanpa äänestää ihan piruuttanikin.