-Jorma, ne soittivat sieltä HUSista ja sitä sinun selkäleikkausta on taas siirretty puoli vuotta.

-Ei jumalauta, ja mikä oli nyt syy?

- Se lääkäri pyyteli kovasti anteeksi ja kirosi koko HUSin maan rakoon. Sinne oli nyt tullut kylmäkontillinen irtokyrpiä Syyrian sotatoimialueelta ja seuraavat puoli vuotta tehdään pelkkiä sukupuolenvaihdosleikkauksia. Tuli se uusi laki, jonka mukaan alle 18- vuotiaatkin saavat sen leikkauksen. Se lääkäri melkein itki raivosta, kun se sanoi jonkun tytönkin haluavan sen leikkauksen, koska se haluaa olla Räikkönen tai Selänne.

- Ei saatana, ja mulla putosi taas se Kelan korvaus. Olisi pitänyt mennä sille yksityiselle heti, olisin palkoissa saanut jo reilusti sen leikkauksen hinnan. Nyt saatana ollut kohta vuoden melkein petipotilas. Perkele, huomenna mennään pankkiin ja sinne yksityiselle asemalle aika varaamaan. Ja otetaan terveysvakuutus kaikille, myös lapsille heti. Sehän on perkele vain vähän niin kuin osamaksulla. Nuokin lapset urheilevat, niin sitä vammaa tulee väkisin. Jo vain ainaski, saatana!

Suomessa oli erittäin hyvä julkinen terveydenhoito, mutta ei ole enää. Korona löi sekaisin terveydenhoidon koko maailmassa, ei vain meillä.

Helsingin hammashoidossa on 10. 000 ihmistä soittojonossa ja Espoo vain kylmästi tyhjensi 3500 ihmisen soittojonon. Ja nyt tuo julkinen hammashoito alkaa mennä aina enemmän intersektionaalisen feminismin mukaan, joten yhä useampi mies saa kuulla saman kuin minäkin aikoinaan: Voit täyttää sen kaavakkeen, mutta aikoja et tule ikinä saamaan.

Uuden soten myötä yksityisen terveydenhoidon kelakorvaukset poistuvat. Tyttöhallitus kuvittelee kaikkien asiakkaiden, lääkärien ja hoitajien muuttavan sitten tervauskeskuksiin ja nämä mehiläiset vain kuolevat pois. Saattaapi se niin mennäkin, mutta epäilen vahvasti.

Naislääkäreistä jo suuri osa tekee osapäivätöitä, joten terveyskeskusten tiloista aina vain suurempi osa on lääkäreiden huoneita. Noin lausui eräs Järvenpään seudun ja terveydenhoitoalueen johtohenkilö radiossa joskus.

Eivät korvasärkyisen lapsen vanhemmat ala jonottamaan kymmentä tuntia, jos yksityiselle pääsee heti. Katselin noita hinnastoja, eivätkä ne yksityisellä puolella niin hirveitä olleet ja jos vakuutus korvaa vielä osankin. Jonotin kerran nivustyräleikkaukseen lähes kaksi kuukautta ja sellainen maksaa nykypäivänä yksityisessä sairaalassa 2. 300 euroa!?!?!?

Luulen yhä useamman suomalaisen ottavan yksityisen terveysvakuutuksen ja terveysasemia joudutaan karsimaan vähän kaikkialla.

Olen siis ollut erittäin tyytyväinen Suomen julkiseen terveydenhoitoon, mutta tuohon soteen olisi pitänyt ottaa myös yksityissektori ruuhkia purkamaan ja tasaamaan.