Nyt meillä suomalaisilla on kaksikin hyvää syytä ruveta lyömään siementä vakoon ja vauhdilla sittenkin. Ensinnäkin kansakuntamme vääristynyt ikärakenne vaatii syntyvyyden nopeaa lisäystä ja toiseksi maailmaa uhkaava ruokapula vaatii tarkistamaan omavaraisuuttamme elintarviketuotannossa. Maailmassa on virallisen ilmoituksen mukaan ruokavarastoja vain kuudeksi viikoksi ja todellisuus voi olla vieläkin synkempi.

Pääkaupunkiseudulla olisi valtava kysyntä siirtolapuutarhatonteille ja palstaviljelmille, mutta niitä ei vain ole saatavilla. Espoo rakensi aikoinaan Puolarmetsään nousukasmaisen siirtolapuutarhan, missä vesijohdoilla ja sähköillä varustettujen valmiiden tyyppimökkien hinnat olivat kaksion luokkaa. Vantaalta ja Espoosta löytyisi kuitenkin reilusti tilaa erilaisille palstaviljelmille, joille ihmisten voitaisiin antaa rakentaa oman mielensä mukaisia "piparkakkutaloja". Virkistyskäyttöön kaavoitettu alue olisi parhaimmillaan juuri siirtolapuutarhana. Ne olisivat läheisen sijaintinsa takia kesämökkejä suuremmassa käytössä ja siellä istutusten välissä telmivät kaupunkilaislapset oppisivat oikean suhtautumisen maahan ja luontoon. Lisäksi piloille urbanisoituneet ihmiset saisivat opetella viljelemään puutarhatuotteita omaan käyttöönsä, mikä olisi mahdollisen kriisin yllättäessä arvokas taito.

Varusmiespalvelunsa aloittaneiden keskipaino on lyhyessä ajassa noussut viisi kiloa ja 20% heistä keskeyttää palveluksensa. Suuresta osasta nuorisoa on kehittynyt vauvanlihaisia uusavuttomia, jotka elävät parisuhde- ja sukupuolielämänsäkin enää Internetissä. Aina vain suurempi osa suomalaisista elää sinkkuina ja tutkimusten mukaan vuosisadan alussa maassamme harrastettiin enemmän parisuhdeseksiä kuin nykyään. Alhaisen syntyvyyden aiheuttaman työvoimapulan ratkaisuksi tarjotaan maahanmuuttajia, mutta sehän on vain oman kansan korvaamista muiden kansojen rääppeillä ja sellaiseen politiikkaan sopivat perustuslakimme pykälät valtiopetoksesta.

Evoluution myllyssä on lentokyvyttömät pingviinit ahdistettu kylmälle ja pimeälle Etelämantereelle ja tällä menolla puhekyvyttömät suomalaiset löytävät viimeisen reviirinsä jostain Inarinjärven takaisesta erämaasta. Paperiteollisuuden nyt romahdettua ja Nokiankin mahdollisesti lähtiessä Suomesta ei meillä enää olekaan mitään, millä houkutella työhaluisia siirtolaisia maahamme.

Jo kymmenen vuoden kuluttua joidenkin maaseutukuntien asukkaista yli puolet on eläkeläisiä, eikä siihenkään ole vielä keksitty ratkaisua. Todellisuudentajunsa kadottaneet tulevaisuusvaliokunnat petaavat meille samanlaista kohtaloa foinkialaisten, iiriläisten ja lukemattomien intiaaniheimojen kanssa, kun pitäisi päinvastoin monenlaisilla kannustimilla saada suomalaiset  "laittamaan siementä vakoon". Rakennustyömailta on parhaillaan vapautumassa kymmeniätuhansia äärimmäisen käytännöllisen geeniperimän omaavia miehiä, jotka olisivat enemmän kuin mielellään valmiita auttamaan tässä kansallisessa ponnistuksessa. Ehdotankin samantien maaliskuun toisen viikon julistamista  "Suomalaisen Kiiman viikoksi", jolloin kaikki sinkkunaiset saavat viikon palkallista vapaata työpaikoiltaan ja Rakennusliitto järjestää ympärivuorokautisia rusettitansseja koko maassa.

Äitiyden kustannukset ovat työnantajalle n. 9000 euroa, mikä on aivan kohtuuton ylimääräinen menoerä naisvaltaisilla aloilla. Miksi naisjärjestöt eivät ponnekkaammin vaadi Ruotsin tapaista järjestelmää, missä valtio maksaa äitiyden kustannukset ja perii ne sitten kaikilta työnantajilta. Vihreiden Anni Sinnemäki vaatii miehille 5 kk:n pakollista isyyslomaa, mikä on nykyjärjestelmässä aivan epärealistinen ehdotus. Kun taas Kelan maksaessa äitiyden kustannukset olisi samaan pakettiin helppo rakentaa myös palkallinen, pidempi isyysloma. Ja maamme erikoisen tasa-arvopolitiikan mukaisesti tämä olisi tietysti miehille pakollinen, kun sitä ei ole kerran sakon uhalla kielletty.